USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Через «Ягодин» за підробними документами хотіли вивезти деревини на понад 100 тисяч

20 Травня 2023 12:37
На «Ягодині» митники упередили неправомірне вивезення з України майже 30 кубічних метрів деревини. Порушення виявили під час оформлення вантажу, який автоперевізник доставляв від продавця з Чернігівщини до покупця у Литві.

Про це повідомили у Волинській митниці.

Задекларований товар – специфічний, оскільки повністю складався з обрізних пиломатеріалів, виготовлених із сосни. Відповідно до чинного законодавства, такий експорт підлягає під заходи нетарифного регулювання, серед яких обов’язковим є подання Сертифікату про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів. Цей документ був пред’явлений перевізником у товаросупровідному пакеті, однак викликав сумнів у митників.

За висновками вирішили звернутись до експертів з кафедри ботаніки, деревознавства та недеревних ресурсів Національного лісотехнічного університету. Вони офіційно підтвердили, що з описаних в Сертифікаті про походження колод сосни неможливо випиляти дошки тих розмірів, що їх намагались експортувати. А розмірні характеристики дерев, що нібито стали сировиною для пиломатеріалів, замалі для виготовлення такого значного обсягу продукції.

Дії експортера містять ознаки правопорушення, передбаченого ч. 1 статті 483 Митного кодексу, про що складено протокол. Лісоматеріали тимчасово вилучили на склад митниці. Їхня вартість оцінена у майже 100 тисяч гривень.

Подача недостовірних відомостей про товар тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів. Остаточні рішення у справі – за судом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 20 Травня 2023 16:59
100 тис грн за 30 м³ обрізних пиломатеріалів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus