USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Через витік даних російського сервісу доставки їжі стали відомі дані агентів ГРУ РФ

23 Березня 2022 20:01
Через витік з бази даних російського сервісу «Яндекс.Еда» в мережу потрапила особиста інформація агентів Головного розвідувального управління генштабу ЗС РФ.

Про це пише Українська правда посиланням на російське опозиційне видання «Новая газета».

1 березня «Яндекс.Еда» повідомила про витік своїх даних. У мережі створили сайт, на якому виклали базу даних клієнтів з різних регіонів Росії. У базі даних також є особиста інформація громадян Білорусі, Казахстану та Ізраїлю.

У базі даних є імена, номери мобільних телефонів та адреси клієнтів. Дослідники та журналісти помітили, що в базі даних є імена та адреси працівників ГРУ Генштабу ЗС РФ. Мітки їхніх адрес збігаються з будівлею ГРУ, відомою серед журналістів як «Акваріум» ГРУ.

Роскомнагляд заблокував доступ до сайту, на якому виклали злиту базу даних, а проти сервісу «Яндекс.Еда» склали адміністративний протокол про порушення законодавства щодо захисту персональних даних.

У самому сервісі зазначили, що прагнуть мінімізувати шкоду від витоку даних спільно з російськими правоохоронцями. Там пояснили, що витік 1 березня стався через «несумлінне виконання обов’язків одним із працівників».

У повідомленні до клієнтів запевнили, що зловмисникам не вдалося вкрасти банківські та реєстраційні (логіни та паролів) дані користувачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus