USD 41.10 41.42
  • USD 41.10 41.42
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.35 10.50

Через війну в Україні Росія втрачає вплив в інших пострадянських державах, – ISW

17 Березня 2023 09:49
Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) проаналізували ситуацію з перекиданням російських військ з інших пострадянських країн в Україну і прийшли до висновку, що в цих державах РФ «втратить військовий вплив».

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на ISW.

Передислокація Росією елементів своїх так званих «миротворчих сил» з Нагірного Карабаху в Україну підриває вплив Росії на Вірменію, зазначається у звіті.

Аналітики нагадують, що прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян звинуватив Азербайджан у підготовці до нової широкомасштабної атаки на Нагірний Карабах.

Пашинян заявив, що «Вірменія повинна звернутися до Ради Безпеки ООН, якщо Російська Федерація не зможе підтримати перемир’я у Нагірному Карабасі за договором від 9 листопада 2020 року».

Експерти заявляють, що так звані «миротворчі сили» Росії в Нагірному Карабасі, найімовірніше, не мають достатньої чисельності. Адже російські військові передислокували підрозділи 15-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади – єдиної російської миротворчої бригади – з Нагірного Карабаху в Україну в березні 2022 року.

У звіті підсумовують: «Росія, ймовірно, втратить військовий вплив в інших пострадянських державах, оскільки Москва передислокувала елементи постійно дислокованих російських військ з російських баз у Киргизстані, окупованій Грузії (Абхазії та Південній Осетії) і Таджикистані для участі в бойових діях в Україні».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 17 Березня 2023 10:18
враховуючи агентурну мережу часів кгб та кількість церковних осередків руської православної церкви, розмови про втрату впливу є ознакою дебілізму або роботою на кацапів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus