USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Через весілля і народження дитини не з’явився на службу: волинянину дали три роки тюрми

Сьогодні 20:40
Судили уродженця Нововолинська, який через весілля та народження дитини не з’явився до пункту збору після отримання повістки. Йому дали три роки позбавлення волі.

Про це йдеться у вироку Нововолинського міського суду.

Ще у 2018 році Івана К. визнали придатним до проходження військової служби. 26 жовтня 2022 року чоловік особисто отримав повістку, а тому через два дні мав з’явитися для подальшої служби. Однак у розпорядження командира військової частини не прийшов.

Обвинувачений свою вину не визнав. З його слів, просив надати відстрочку, бо наречена була вагітною, невдовзі мала народити дитину. Чоловік одружувався 29 жовтня, тому не з'явився за повісткою.

Читати ще: Раніше був комісований: волинянина посадили на три роки за ухилення від мобілізації

Через кілька днів він заніс копію свідоцтва про одруження. У подальшому його до військкомату не викликали. На його думку, неявка через одруження є поважною причиною. Також волинянин зазначив, що у вересні 2022-го ходив у ТЦК для уточнення даних, у жовтні сам прийшов для отримання військового квитка, що був необхідний для процедури укладення шлюбу.

Спеціаліст відділу мобілізаційної роботи зазначила, що обвинувачений заперечував отримання повістки, адже не хотів залишати вагітну наречену. З її слів, згодом чоловікові неодноразово виписували повістки, однак жодну не вручили, бо його не було за місцем проживання. Як додала, одруження та/або народження дитини не можуть слугувати підставами для відстрочки під час мобілізації.

Читати ще: Волинянина, в якого брат скоїв самогубство у військовій частині, судили за ухилення від служби

Суд кваліфікував дії волинянина за ст. 336 КК України, тобто як ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.

Івана К. визнали винним і призначили позбавлення волі на три роки.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ОДІН Показати IP Сьогодні 21:05
ПРОСТА ІСТИНА."ДВЕРІ ТЮРМИ ВІДКРИВАЮТЬСЯ,А КРИШКА ГРОБА НІ"....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus