USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Через «Устилуг» намагалися провезти обладнання для салонів краси на понад пів мільйона

8 Квітня 2024 15:58
На «зеленому коридорі» пункту пропуску «Устилуг» у мешканця Івано-Франківщини тимчасово вилучили дві лазерні системи для салонів краси сумарною вартістю майже 600 тисяч гривень. Водій мусив, але не задекларував цю техніку, повертаючись із Польщі власним авто.

Як нагадують у Волинській митниці, вибір смуги руху, позначеної зеленим кольором, має юридичне значення. Вона призначена для тих транспортних засобів, в яких перевозять товар, що не підлягає оподаткуванню чи встановленим обмеженням чи заборонам. Для автопереходів визначено межу на вагу товару 50 кг та його фактурну вартість в еквіваленті 500 Євро, які без декларування і митних платежів може ввезти особа, що вїжджає в Україну не частіше 1 разу впродовж 1 доби.

Читати ще: Двоє волинян намагалися ввезти в Україну автівки з підробленими документами

Відповідно до ч.2 ст. 471 Митного кодексу, недекларування товару громадянами тягне за собою накладення штрафу в розмірі 30 відсотків вартості цього товару. Волинською митницею складено відповідний протокол про порушення митних правил та розпочато провадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
232 Показати IP 9 Квітня 2024 03:26
Прєступнік!Злодєй!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus