USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Через «Устилуг» намагалися перевезти французькі книги 19-го століття

6 Червня 2024 11:29
Правопорушення трапилося на «зеленому коридорі», який громадянин обрав для проходження митного контролю в автомобільному пункті пропуску «Устилуг». Предметами, що підлягали обов’язковому письмовому декларуванню, стали книги французьких видавництв кінця 19-го століття.

Про це повідомили у Волинській митниці.

Зазначається, що книги можуть становити культурну цінність, а переміщення такого антикваріату через кордон перебуває під контролем держави. Їх тимчасово вилучено.

Відповідно до ч. 2 ст. 471 Митного кодексу такі дії громадянина тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 30 відсотків вартості предметів правопорушення. Вона буде визначена експертами додатково.

Читати ще: Судять волинянина, який за $10 тисяч вивозив військовозобов’язаних за кордон

Митники нагадали, що обрання «зеленого коридору» вважається заявою про те, що переміщувані через кордон товари не підлягають письмовому декларуванню, обкладенню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо ввезення або вивезення за межі України та свідчить про факти, що мають юридичне значення.

Громадяни, які проходять (проїжджають) через «зелений коридор», звільняються від подання письмової митної декларації. Звільнення від подання письмової митної декларації не означає звільнення від обов’язкового дотримання порядку переміщення товарів через митний кордон України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus