USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Через «Устилуг» киянин намагався таємно ввезти інструментів на мільйон гривень

16 Серпня 2023 13:43
Під прикриттям гуманітарки киянин намагався ввезти комерційну партію інструментів вартістю понад один мільйон гривень без сплати податків. Таке "маскування" викрили на посту "Устилуг".

Про це повідомляє Волинська митниця.

Під час в'їзду в Україну чоловік подав документи про те, що він доставляє вироби медичного призначення до благодійного фонду, які українцям подарували донори зі Словаччини. Однак під час митного огляду мікроавтобуса в ньому було виявлено майже чотири тисячі штук сверл, мітчиків, врізних та шліфувальних кругів відомого німецького виробника.

Під час складання протоколу громадянин пояснив, що товар належить йому особисто, але він його не декларував, бо "боявся штрафу за недотримання вагових норм".

"Митному контролю підлягають усі товари, транспортні засоби комерційного призначення, які переміщуються через кордон України. Декларування здійснюється на "червоному коридорі" шляхом заявлення за встановленою формою точних відомостей про товар, його характеристики та мету їх переміщення. У випадку із цими інструментами імпортер мав обов'язок сплатити до державного бюджету до 10% мита та 20% ПДВ, залежно від коду та вартості товару.

Натомість недекларування товару комерційного призначення тягне за собою накладення штрафу у повному розмірі вартості предметів правопорушення з їх конфіскацією (ст. 472 МКУ)", – пояснюють митники.

Читати ще: Далекобійники намагалися провезти у постелі через «Ягодин» електронних сигарет на 200 тисяч

Відтак задекларована гуманітарна допомога попрямувала до свого отримувача, а от інструменти чекатимуть на складі митниці остаточного рішення суду про штраф та конфіскацію.

"Як бачимо, платити податки вчасно і чесно – не тільки патріотично, але й набагато економніше. Знайте і дотримуйтесь митних правил", – наголошують у Волинській митниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus