USD 41.05 41.37
  • USD 41.05 41.37
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.60

Через тотальне мінування операція була унікальною: Сили оборони розповіли подробиці звільнення села Старомайорське

31 Липня 2023 08:41
Українські військові просувалися мінними полями для звільнення села Старомайорське на Донеччині, через тотальне мінування операція була унікальною.

Про це в ефірі телемарафону повідомив спікер Сил оборони Таврійського напрямку капітан Валерій Шершень, передає Бабель.

Коли штурмовики подолали середину села Старомайорське, вийшли на південну околицю, то зіштовхнулися з тотальним мінуванням.

«Росіяни замінували все, що тільки можливо, навіть наші спеціалісти зі ССО були спантеличені. Наші інженери мали багато роботи, а сапери вдавалися до різних хитрощів при розмінуванні», — сказав Шершень.

Через постійні пастки штурмовики просувалися зі спеціальними знаряддями, щоб знімати розтяжки, а потім міни підривали. Якщо знаходили міну-пелюстку, то по ній били довгою палицею, аби вона підірвалась. Протипіхотні міни не чіпають, їх тільки позначають, бо під ними можуть бути допоміжні гранати.

Також, за словами Шершня, через замінованість українські інженери не змогли евакуювати трофейну техніку із села.

Зараз у Старомайорському ситуація контрольована, село часом обстрілюють з артилерії та мінометів.

Нагадаємо, 27 липня 2023 року президент Володимир Зеленський повідомив про звільнення села Старомайорське на Донеччині. Село звільнили 35 окрема бригада морської піхоти і добровольчий батальйон «Арей».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 1 Серпня 2023 04:00
за таку щільність мінування (а фактично - утилізацію в Україні) рф мала б страждати матеріально.. яловій Швейцарії належало б розблокувати рос. кошти та направити на такі цілі.. за такого підходу до навколишнього середовища кремлівський карлик спопелить планету..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus