USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Через тайфун «Шаньшань» в Японії евакуювали мільйони осіб, відомо про 3 загиблих

Сьогодні 14:32
Тайфун «Шаньшань» сьогодні завдав серйозних ударів по південному заходу Японії, спричинивши масові евакуації, значні пошкодження інфраструктури та людські жертви. Відомо про 3 загиблих.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

У четвер мільйони громадян Японії отримали розпорядження евакуюватися зі своїх домівок через сильні вітри та проливні дощі, які залишили без електропостачання тисячі будинків, паралізували авіа та залізничні рейси а також змусили зупинити роботу великих промислових підприємств.

Станом на зараз повідомляється про щонайменше 3 загиблих і 45 поранених внаслідок стихії. За даними енергетичної компанії Kyushu Electric Power Co, близько 230 000 домогосподарств у 7 префектурах були знеструмлені.

Головний секретар кабінету міністрів Йосімаса Хаясі заявив, що окрім загибелі 3 людей, 1 громадянин пропав безвісти.

Читати ще: У Китаї через тайфун загинули щонайменше 30 людей

Влада Японії попереджає, що тайфун може стати одним із найпотужніших, які коли-небудь мали місце у цьому регіоні.

Через тайфун великі компанії, такі як Toyota, Nissan, Honda, а також виробники мікросхем Renesas і Tokyo Electron, тимчасово призупинили роботу на своїх заводах.

Відомо, що атомна електростанція Сендай, розташована у місті Сацумасендай, не зазнала пошкоджень і продовжує функціонувати у звичайному режимі.

Вітри наразі досягають швидкості в 50 метрів на секунду (180 км/год). Вони рухаються на північ, наближаючись до міста Унзен у префектурі Нагасакі.

За словами місцевого жителя Томокі Маеди, співробітника похоронного бюро, який перебував у катафалку під час удару стихії, тайфун завдав руйнівних пошкоджень місту Міядзакі, зруйнувавши стіни та вибивши вікна в багатьох будівлях.

Читати ще: Тайфуни по всьому світу стануть ще сильнішими: вчені попереджають про небезпеку

«Я ніколи не відчував такого сильного вітру чи торнадо за свій 31 рік життя», – зазначив він.

Вчора через стихію вже були скасовані рейси авіакомпаній, а також було призупинено залізничне сполучення у деяких регіонах. Було відомо про наказ евакуювати 800 000 жителів на острові Кюсю та центральних префектур Айчі та Сізуока, однак сьогодні ця кількість вже була збільшена.

Синоптики попереджають, що тайфун може сьогодні наблизитися до центральних і східних регіонів країни.

Тайфуни є доволі розповсюджений явищем в Японії. Наприклад, нещодавно «Ампіл» вже змушував країну скасувати сотні рейсів та евакуювати десятки тисяч людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus