USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.40 10.58

Через скаженого кота в селі на Волині запровадили двомісячний карантин

11 Липня 2024 20:22
На території села Осмиловичі Володимирського району запровадили 60-денний карантин через випадок укусу людини скаженим котом. Це другий випадок сказу в нещепленої домашньої тварини у Поромівській громаді від початку року.

Про це в коментарі Суспільному розповіла виконувачка обов’язків завідувача Іваничівського відділу протиепізоотичних та лікувально-профілактичних заходів Валентина Дубенюк.

З її слів, подія сталася 3 липня, де під час роботи в домашньому господарстві в Осмиловичах на жінку напав кіт.

«Зі слів власниці, кіт був трішки дикий і не ручний. На неї напав ззаду і вкусив за ногу. Впродовж семи днів завідувач Заболотцівської дільничної лікарні ветеринарної медицини Сарай Ростислав Володимирович спостерігав за котом. Вранці 9 липня тварина загинула», – сказала фахівчиня.

Читати ще: На Волині вакцинували від сказу 6,5 тисячі домашніх тварин

Валентина Дубенюк сказала, що волинянка одразу звернулася за медичною допомогою в Нововолинську центральну міську лікарню, де їй промили місце укусу та розпочали курс вакцинації. Наразі жінка почуває себе добре.

Випадок сказу у домашнього кота підтвердили лабораторно. У місцях, де перебувала хвора тварина, сказала Валентина Дубенюк, провели дезінфекцію. Попередньо в рамках програми боротьби зі сказом, розповіла фахівчиня, у селі Осмиловичі щепили 150 тварин, проте після випадку 3 липня вакцинацію домашніх тварин у селі продовжили.

«10 липня щепили 12 собак і 13 котів, сьогодні під час обходу провакцинували 16 собак і 14 котів», – додала Валентина Дубенюк.

Нагадаємо, у червні у селі Кам’януха Маневицької ТГ встановили карантинні обмеження через виявлений випадок сказу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus