USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Через штраф у понад 2 млн грн волинська газета в суді доводить, що сайт їй не належить

23 Червня 2024 16:33
Комісія з регулювання азартних ігор і лотерей застосувала фінансові санкції до приватного підприємства «Всеукраїнська газета «Вісник+К» та оштрафувала його на понад два мільйони гривень за порушення рекламного законодавства. На одному з сайтів було посилання на газету «Вісник+К», де поряд з основними новинами розмістили рекламу азартних ігор, що заборонено чинним законодавством.

Газета «Вісник+К» звернулася до Волинського окружного адміністративного суду про визнання незаконним рішення Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей та його скасування, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Ви встановлювали, кому належить домен мережі visnyk.lutsk.ua? Якщо встановлювали, то якими первинними документами це підтверджується?» – поцікавився суддя Волинського окружного адміністративного суду Юрій Сорока.

Представниця відповідача Юлія Зайченко сказала: «За допомогою відповідного сервісу це можливо зробити, але, на жаль, інформація про реєстранта доменного імені була прихована».

Комісія з регулювання азартних ігор у суді має довести, що це «Вісник+К» допустило порушення.

«Наскільки суд розуміє, то це не в газеті було зроблено рекламу, а на інтернет-мережах було зроблено посилання. Чи юридично належить сайт позивачу?» – зауважив суддя Юрій Сорока.

Представник газети «Вісник+К» доводить, що інтернет-портал, на якому було розміщено рекламу і який використовує символіку їхнього підприємства, належить засновнику.

«На момент розміщення будь-якого юридичного відношення до цього інтернет-видання «Вісник+К» як всеукраїнська газета не мала. Хост проплачувала фізична особа, а власником доменного ім’я є Володимир Хотимчук, а не газета «Вісник+К». Враховуючи це, притягувати до відповідальності газету не зовсім коректно, оскільки юридично довести відношення цієї газети до інтернет-видання немає можливості. До позовної заяви ми надали відповідні докази», – розповів представник «Вісник+К» Віктор Веремчук.
Читати ще: Волинську газету оштрафували на понад 2 млн грн за рекламу азартних ігор

Відповідно до чинного законодавства, санкції мають застосовуватися до рекламодавців і розповсюджувачів реклами, тобто тих суб’єктів, які утворені саме для цієї мети і які на рекламі заробляють гроші. А оскільки засновник (звичайна людина) не є таким, то санкції немає до кого застосувати. Бо він як ФОП не оформлений, ліцензії на розповсюдження реклами не має. А приватне підприємство «Всеукраїнська газета «Вісник+К», під назвою якого діє інтернет-ресурс, не є власником сайта. Ось і виходить, що порушення законодавства є, а відповідати нікому.

Як відбулося створення сайта видання, на якому було розміщено рекламу, пояснив представник «Вісник+К» Віктор Веремчук: «Маючи підприємство «Вісник+К», займаючись друкованим виданням, на сьогодні є сучасним зробити певний інтернет-ресурс. Хто його робив? Звісно, не підприємство, а працівники. Юридично жодного погодження не було. Одного з працівників підприємства, який оформлював той сайт, було мобілізовано. Він поїхав на схід країни. Умисно, з необережності чи як він розміщує на тому інтернет-виданні певну рекламу».

Адвокат запевнив, що через несанкціоноване втручання в роботу інтернет-порталу, який нібито не має відношення до підприємства з однойменною назвою, порушено кримінальне провадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus