USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Через плагіат українців можуть позбавляти ступеня бакалавра та магістра

26 Серпня 2021 16:09
В Україні затвердили порядок скасування рішення про присудження ступеня бакалавра чи магістра через порушення академічної доброчесності, зокрема плагіат.

Таке рішення ухвалили під час засідання Кабінету Міністрів України 26 серпня, повідомляє 24 канал.

Порядок визначає процедуру скасування статусу молодшого бакалавра, бакалавра чи магістра та присвоєння відповідної кваліфікації у разі виявлення фактів порушення академічної доброчесності (плагіату тощо).

Так, порядок виявлення та встановлення фактів порушення академічної доброчесності затверджується вченою радою вишу або наукової установи (педрадою закладу фахової передвищої освіти).

Проте соба, яку позбавили ступеня вищої освіти за порушення норм академічної доброчесності, має право оскаржити рішення.

Раніше повідомлялося, що приблизно третина всіх захищених дисертацій в Україні містить плагіат, а понад 6 тисяч наукових робіт не мали б пройти захист.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Andrij Показати IP 26 Серпня 2021 16:20
Кто поумнее тот с инностранных языков переводить будет, своего ума не хватает зато хитрости полные штаны
Максим Кіндратович П Показати IP 26 Серпня 2021 16:35
Випускники українських ВУЗів та інших учбових закладів все життя списували, списують та будуть списувати один у другого курсові та дипломні роботи. Гадаю, що тоді треба у 75% громадян України, які у свій час отримали ступінь: молодший бакалавр, бакалавр, спеціаліст, магістр - анулювати дипломи, бо ці дипломи куплені за хабарі або дипломні роботи списані.
1 Показати IP 26 Серпня 2021 18:29
В такому випадку слід детально описати процедуру написання тих же дипломних робіт. Бо в любому випадку коли пишеш дипломну, щось копіюєш, десь щось запозичуєш. Такі моменти повинні бути дуже деталізовані.
Прохвесор зварич Показати IP 26 Серпня 2021 21:47
Юрист зеленський, журналіст лещенко....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus