USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Через напад Росії український бюджет втрачає майже ₴2 мільярди на день

4 Квітня 2022 16:17
Втрати державного бюджету України через війну з Росією складають близько 2 млрд гривень на день.

Про це в інтерв’ю НВ заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«В країні бойові дії, втрати щодня змінюються, остаточні розрахунки будуть після. Зараз, якщо говорити про розрахунки Мінфіну по втратах бюджету, то втрати України становлять близько 2 млрд грн на день», – сказав Шмигаль.

За його словами, якщо говорити про втрати інфраструктури, то за місяць війни вони попередньо склали $119 млрд, тобто $4,25 млрд щодня.

«Якщо додати сюди військові втрати та збільшені військових та соціальних видатків, програми підтримки, втрати економіки та підприємств, тоді говоримо про $565 млрд. Навіть не хочу це ділити на дні. Втрати однозначно величезні», – зауважив глава уряду.

Водночас Шмигаль закликав бути оптимістичними, бо Україна після війни буде швидко відновлюватись.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus