USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.50 10.70

Через кишкову паличку у луцьких водоймах купатися не можна. Що думають про заборону люди

Сьогодні 11:28
На Волині фахівці центру контролю та профілактики хвороб виявили кишкову паличку в річці Турії у Ковелі та на обох офіційних пляжах Луцька.

В Сапалаївці, мікрорайону Теремно, кишкова паличка у чотири рази перевищує норму, а в річці Стир, в районі центрального пляжу – удвічі, розповіла Суспільному завідувачка відділення епідеміологічного нагляду обласного центру контролю і профілактики хвороб Ядвіга Попіль.

З її слів, перевищення зумовлює висока температуру повітря та велика кількість людей, що купаються. У ставках вода більш стояча, тому там і перевищення більше, каже епідеміологиня.
«Чому ми кажемо, що це санітарний показник, бо там значить були фекальні забруднення, які проникли через людину. Вона викликає такі захворювання, які викликають харчові отруєння», – каже Ядвіга Попіль.

Читати ще: У трьох водоймах на Волині виявили кишкову паличку

Пенсіонер Юрій каже, що у спекотні дні, на центральний пляж у Луцьку приходить майже щодня. З його слів, останні два тижні тут дуже багато відпочивальників. Про перевищення кількості кишкової палички у воді, говорить чоловік, чув від місцевих рятувальників.
«Не треба пити воду. А куди діватися? Ближня водойма – це Теремно, там стояча вода, там ще більше перевищення», – говорить чоловік.
Через перевищення у воді кишкової палички на рятувальному посту замість зеленого прапора вивісили жовтий, розповідає тутешній рятувальник Дмитро Ворона. Каже, що разом із двома колегами тут чергує з 10-ї до 20-ї години. Стежать за безпекою і пояснюють відпочивальникам, що означає жовтий прапор.
«Головне не пити цю воду. І з порізами, ранами краще не купатися. Дітей ми взагалі рекомендуємо не пускати, тому що діти по-любому ковтають воду», – каже рятувальник.

Читати ще: На Волині визначили 19 місць відпочинку на водоймах

Відпочивальник на центральному пляжі Олександр розповів, що на жовтий прапор уваги не звертав. Як додає, купатися, попри заборону, буде, але дотримуватиметься певних правил та не ковтатиме воду.

Загалом епідеміологи провели лабораторні дослідження води з 42 місць масового відпочинку, зокрема, перевірили 13 пляжів. Кишкову паличку лише у трьох водоймах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus