USD 40.75 41.00
  • USD 40.75 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.15

Через глобальне потепління змінюється вигляд тварин. Як саме

12 Травня 2024 00:15
Згідно з новим дослідженням, деякі види вже поміняли свій вигляд. Вчені виявили свідчення зміни розміру частин тіла тварин і птахів у відповідь на глобальне потепління у всіх регіонах планети – «від Арктики до тропічних регіонів Австралії».

Про це пише видання Novosti 24.

Зміни несуттєві, але показові. Наприклад, дзьоби двох австралійських папуг – бандитського какаду і червоного папуги – збільшилися в розмірі до 10%. У крихітних землерийок Аляски виросли хвости і лапки, а крила круглолистих кажанів стали більші на 1,64%.

З’ясувалося це після того, як дослідники проаналізували музейні записи про пропорції тіла тварин і порівняли їх з нинішніми даними.

Читати ще: На Землі набагато більше розумних тварин, ніж вважалося раніше

Зміна розміру частин тіла вчені пояснюють правилом Аллена. Згідно з ним, теплокровні види мають більш виступаючі частини тіла – потрібні вони їм для того, щоб ефективніше розганяти тепло по тілу і таким чином встановлювати потрібну терморегуляцію. Слони, наприклад, переганяють кров до вух і ляскають ними, щоб розсіяти тепло.

Відповідно, чим більше та чи та частина тіла, тим швидше тварина зможе знизити температуру свого тіла. А в світі, що швидко нагрівається, це один з найважливіших способів адаптації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Показати IP 12 Травня 2024 08:42
МІЙ СУСІД СТАЄ СХОЖИМ НА ВЕРБЛЮДА...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus