USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Через екстремальну спеку в Греції – спалах коронавірусу. Є смертельні випадки

24 Липня 2024 23:41
Екстремальна спека в Греції продовжує псувати літній курортний сезон, і тепер вона призвела до ще одного несподіваного негативного наслідку.

Як пише The Independent, туристів, які збираються цього літа на відпочинок до Греції, попередили про сплеск випадків захворювання новим варіантом коронавірусу FLiRT за останні 20 днів.

У своєму свіжому звіті Національна організація громадської охорони здоров’я Греції повідомила, що останнім часом у країні спостерігається зростання кількості госпіталізацій через Covid-19: із 8 до 14 липня 2024 року було госпіталізовано 669 нових пацієнтів, що на 44% більше, ніж у попередні чотири тижні. Також було зареєстровано 26 смертей від Covid.

Літнє зростання захворюваності на «корону» в Греції пов’язують із тим, що люди намагаються ховатися від сильної спеки в приміщеннях, де вірус передається набагато ефективніше.

На тлі цього в деяких грецьких лікарнях уже почали запроваджувати обов’язкове носіння масок, а також обмежувати кількість відвідувачів, вимагаючи від них також негативний експрес-тест на коронавірус.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров’я опублікувала заяву, в якій ідеться про те, що Covid-19, як і раніше, є причиною близько 1700 смертей на тиждень в усьому світі. ВООЗ закликала вразливі групи населення пройти вакцинацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus