USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.55 10.70

Через брак газу в місті та селищі на Волині вмикають опалення лише вночі

13 Жовтня 2021 13:46
З 11 жовтня в Нововолинську та Благодатному розпочався опалювальний сезон. Вночі тут палять, а впродовж дня призупиняють подачу теплоносія.

Про це розповіла Суспільному у телефонному коментарі головна економістка КП "Нововолинськтеплокомуненерго« Світлана Жура.

Таке рішення прийняли у зв’язку з тим, що підприємству доведені ліміти природного газу на жовтень в меншому обсязі, ніж у попередні роки.

Вночі опалення вмикають у багатоквартирних будинках, садочках, лікарнях та школах, коли знижується температура повітря, вдень його вимикають.

«Так як опалювальний сезон розпочався раніше та з метою недопущення збільшення витрат, вирішили працювати за такою схемою», – каже Світлана Жура. З її слів, це дозволить підприємству зекономити кошти та не купувати газ за ринковими цінами.

Для споживачів без будинкових приладів обліку буде проведено перерахунок вартості послуг за жовтень.

Зі слів Світлани Жури, опалювальний сезон розпочали добре. Великих поривів на тепломережах поки немає.

Наразі у мешканців Нововолинська та селища Благодатного відсутнє централізоване гаряче водопостачання. Послугу з постачання гарячої води планують відновити з 1 листопада.

Нагадаємо, в Україні чотири області почали розглядати надзвичайну ситуацію, що склалася із забезпечення природнім газом бюджетних установ на осінньо-зимовий період 2021–2022 років. На Івано-Франківщині виникла загроза припинення роботи органів виконавчої влади, закладів освіти, культури, охорони здоров’я та соціальної сфери через відсутність постачання газу бюджетним установам в опалювальний сезон 2021/22 рр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
?? Показати IP 13 Жовтня 2021 15:24
А навіщо вмикати опалення на ніч в школах та садочках????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus