USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Через бойові дії неможливо провести посівну на 3,5 мільйона гектарів, – Мінагрополітики

5 Квітня 2022 06:01
На сьогодні в Україні через активні бойові дії неможливо засіяти близько 3,5 мільйони гектарів сільськогосподарських земель.

Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, інформує пресслужба міністерства.

«Сьогодні через бойові дії неможливо провести посівну на площі 3,5 млн га с/г земель. Відповідно скорочуються й обсяги майбутніх виручених коштів», - зазначив він.

Читати ще: На фермерів покладають велику надію: як на Волині триває посівна кампанія

За словами міністра, наразі держава рекомендує аграріям та фермерам сіяти насамперед ті культури, тонна яких коштує дорожче, а з гектара – менший за розмірами збір урожаю. Зумовлено це тим, щоб спростити логістику з вивезення урожаю за рахунок меншого об’єму.

«Звісно, фермер сьогодні обирає на свій розсуд, що сіяти. Але держава та всі учасники ринку між собою в контакті», - наголосив міністр, зазначивши, що аграрії наразі повністю забезпечені насіннєвим матеріалом.

Він також запевнив, що аграрії призвичаїлися до важких умов і знаходять варіанти зберігання, транспортування необхідних ресурсів та забезпечують інші важливі речі, щоб посівна відбувалася.

Відповідно до урядового рішення від 18 березня, програму «Доступні кредити 5-7-9%» розширено. Аграрії протягом дії воєнного стану та місяць після його завершення можуть отримати кредит під 0%. Після цього кредитна ставка становитиме 5%.

Читати ще: У світі заговорили про голод без українських зернових, для українців запасів вистачить на роки

У 2021 році Україна експортувала 50,8 млн тонн зерна, що у 3,7 раза перевищує показник 2010 року, але на 10% менше, ніж у рекордному 2019 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus