USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Через бездіяльність селищної ради на Волині руйнується садиба XVІІІ століття

19 Січня 2023 12:41
Ковельська окружна прокуратура звернулася до суду з позовом в інтересах держави, аби передати у власність громади селища Голоби безхазяйне майно – пам’ятку архітектури «Садиба Вільгів – Садибний будинок XVІІІ століття».

Прокурори з’ясували, що право власності на садибу досі не зареєстроване, повідомили у прокуратурі Волині.

Нагадаємо, у квітні 2021 року Ковельська окружна прокуратура зверталась до суду із позовом, аби зобов’язати орган місцевого самоврядування визнати пам’ятку архітектури безхазяйним майном та зареєструвати право власності на неї.

Ухвалою Волинського окружного адміністративного суду провадження у справі було закрито у зв’язку із виправленням порушень, які стали підставою для позову.

У серпні 2021 року селищна рада взяла приміщення на облік, як безхазяйне майно, проте права власності на нього не оформила.

Без оформлення права власності на пам’ятку неможливо проводити будь-які ремонті, реставраційні чи інші роботи, пов’язані із збереженням та схоронністю об’єкта культурної спадщини.

Таким чином бездіяльність селищної ради може призвести до повної руйнації садиби.

Прокурори в суді наполягатимуть на передачі садиби у власність громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus