USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Через аномально теплу зиму в Мексиці зарано розцвіли жакаранди, а в Японії – сакури

27 Лютого 2024 00:16
Раннє цвітіння жакаранди в Мексиці спричинило суперечки про зміну клімату. Вчені стурбовані тим, що цього року ця знаменита рослина почала цвісти серед зими, а не в березні, як це буває зазвичай.

Як пише УНІАН з посиланням на Reuters, щовесни вулиці столиці Мексики забарвлюються у фіолетовий колір через цвітіння тисяч дерев жакаранди. Ефектні кольори приваблюють не тільки погляди жителів і туристів, а й птахів, бджіл і метеликів, які знаходять в деревах їжу і притулок.

Але цього року щось змінилося. Деякі жакаранди почали квітнути на початку січня, хоча вони зазвичай прокидаються навесні. Раннє цвітіння викликало тривогу вчених і жителів самого Мехіко, де дерева стали культовою частиною міських вулиць.

Читати ще: Вчені з’ясували, чому Земля замерзла понад 700 мільйонів років тому

Учені вже почали досліджувати, наскільки широко поширений феномен раннього цвітіння, і дійшли висновку, що у всьому винна зміна клімату.

«Жакаранда починає цвісти в січні або лютому, тобто взимку, коли ще не настав час», – кажуть біологи.

За їхніми даними, через підвищення температури зима в мексиканській столиці закінчилася цьогоріч раніше, в середині січня, а не в кінці березня, як це відбувається зазвичай.

Читати ще: Колапс океанських течій може різко змінити клімат найближчими роками

Через аномально теплу зиму в Японії деякі сорти сакури вже почали зацвітати.

Зазвичай пік сезону цвітіння сакури припадає на березень і квітень. При цьому традиційно першою в кінці лютого розквітає сакура сорту Кавадзу. Але цього року ці дерева вже випустили квіти ще до середини лютого. Місцеві жителі стурбовані, що квіти почнуть опадати раніше, ніж зазвичай, і це зіпсує традиційний Фестиваль цвітіння сакури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus