USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Чехія виділяє понад $1 мільйон на навчання українських пілотів цивільної авіації

28 Квітня 2023 10:17
Чеська Республіка цьогоріч виділить 22 млн крон (понад $1 млн) на навчання в країні 20-25 студентів Національного авіаційного університету.

Пропозиція була схвалена урядом у середу, повідомив на пресконференції міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський, передає Radio Prague International.

Гроші надійдуть із програми гуманітарної та економічної допомоги Україні, яка була затверджена урядом у 2022 році. У рамках програми Чеська Республіка зобов’язалася щорічно виділяти пів мільярда крон ($23,5 млн) у період 2023-2025 рр.

Читати ще: Україна готується відкрити небо для цивільних літаків, – французький міністр

Уточнюється, що студенти, які пройшли навчання в Чехії, будуть готові до управління літаками цивільної авіації як другі пілоти.

«Таким чином проєкт сприятиме якнайшвидшому відновленню повітряного руху і, отже, загальної відбудови країни», – наголосили в МЗС Чехії.

Раніше президент Чеської Республіки Петр Павел заявив, що країна готова надати Україні допомогу у відбудові та підготовці до членства в НАТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus