USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Чекали гуманітарну допомогу: в Ємені через тисняву загинули 78 людей

20 Квітня 2023 10:04
У столиці Ємену загинуло щонайменше 78 людей, які намагалися отримати гуманітарну допомогу у розмірі 9 доларів на особу. Серед жертв – жінки та діти.

Про це пише видання Reuters, передає ТСН.

Повідомляється, що причиною смерті десятків людей стала тиснява в черзі за гуманітарною допомогою в останні дні священного для мусульман місяця Рамадан. Сотні людей зібралися в школі, щоб отримати 5000 єменських ріалів, що дорівнює приблизно 9 доларам.

Багатьох охочих отримати допомогу було поранено, з них щонайменше 13 осіб у тяжкому стані.

Як стверджують журналісти, Міністерство внутрішніх справ Ємену заявило про арешт двох осіб, які відповідають за організацію благодійної акції.

Читати ще: У Пекіні горіла лікарня: у вогняній пастці загинули майже 30 людей. Відео

За даними видання AP, причиною сильної тисняви могла бути паніка, викликана тим, що хусити стріляли у повітря, намагаючись контролювати натовп. ЗМІ припускають, що в результаті було пошкоджено електричний провід та пролунав вибух.

Речник Міністерства внутрішніх справ Ємену Абдель-Халек аль-Агрі заявив, що причиною трагедії став «випадковий розподіл коштів без погодження з місцевими чиновниками».

Як ми писали раніше, унаслідок заворушень під час футбольного матчу в Індонезії загинуло 129 людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus