USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Частина українців може залишитися без відпусток до кінця воєнного стану. Кого зачепить

9 Липня 2022 22:51
Голова Держслужби з питань праці Ігор Денера заявив, що українці, які працюють у низці сфер економіки, на час дії воєнного стану залишаться без відпусток.

Про це він сказав в ефірі телемарафону, передає Кореспондент.

Денера зазначив, що йдеться про оборонний комплекс, забезпечення харчування, об’єкти критичної інфраструктури тощо.

«Якщо підприємство бачить, що йому необхідно безперервно функціонувати, працівникам може бути відмовлено взагалі в будь-яких видах відпустки», – заявив чиновник.

За його словами, законодавством передбачено такі обмеження для працівників:

паливно-енергетичного сектору;

нафтової та газової промисловості;

ядерної енергетики;

охорони здоров’я;

системи життєзабезпечення;

транспорту і пошти;

оборонної промисловості;

металургійної промисловості;

цивільного захисту.

«На період воєнного часу економіка має працювати, не час для повноцінного відпочинку. Законодавець ухвалив рішення про те, що мінімальний термін відпустки має бути один для всіх. Тому зменшений у педагогів і так далі», – зазначив Денера.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 10 Липня 2022 08:21
Головне вчителі мають відпустки нормальні. Після того дистанційного навчання можна й відпочити.
студент до Анонім Показати IP 10 Липня 2022 09:55
стадо засранців аферистів
1 до Анонім Показати IP 10 Липня 2022 12:37
Що значить"нормальні"? Вчителям (як і всім українцям) відпустка наразі обмежена 24 днями (замість 56 законних). Як (якщо?) буде підписаний президентом законопроект 7251 тоді будете праві. А так ви просто розповсюджуєте фейкову інформацію.
Які Показати IP 10 Липня 2022 09:07
Вони бездарні , залізничникам зарплати зрізали до мінімума і хочуть ше забрати відпустку під благородним поводом тож війна,собі зарплати за хмарні тож війна чи можливо потрохи повертається рабовласницький лад
лучанин Показати IP 10 Липня 2022 09:57
Усіх на мінімалку і ніяких відпусток!!!! У Луцьку нікому сітки плести, усі чекають перемогу та пють каву.....
1 Показати IP 10 Липня 2022 12:32
Що це за єресь? А ви в курсі, що сьогодні може бути будь-якому українцю взагалі відмовлено у відпустці? Те, що триндить цей пан взагалі поки що не прийнято - президент поки що таке і не підписав (тобто що всім, окрім працівників критичної інфраструктури можна буде забрати всю відпустку, а 24 дні - обов'язково). https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/39366
1 Показати IP 10 Липня 2022 12:58
П.С. І взагалі, до одного місця ці відпустки. Підписавши цей закон будуть внесені зміни до КЗпП в частині виключення словосполучення "середнього заробітку" з частини 3 статті 119, що означає, що тепер всім військовослужбовцям перестануть платити зарплату на роботі з якої їх призвали на війну. Те ж буде стосуватися і поранених, які не отримують зарплати з військової частини і більше не отримуватимуть її і на роботі... Думаю це викличе набагато більше питань до влади у разі прийняття цього пакету, ніж якась там дурна "можливість заборони" взяти відпустку (крім того, вона ж не втрачається - можна буде забрати все або після завершення війни, або грошову компенсацію за неї).
Анонім Показати IP 11 Липня 2022 09:45
дякуте Богу що та робота взагалі є. а багато лишились без роботи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus