USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Частина країн ЄС пришле представників на «інавгурацію» Путіна, – Reuters

7 Травня 2024 08:26
Частина країни Європейського союзу планує відправити своїх представників на так звану «інавгурацію» російського диктатора Путіна.

Про це інформує ТСН з посиланням на Reuters.

У повідомленні вказується, що 29 країн Євросоюзу будуть бойкотувати «інавгурацію». Однак 7 країн відправлять свої представників, серед яких є і Франція.

Раніше Кремль розіслав запрошення главам всіх іноземних дипломатичних місій у Москві, однак 20 країн Євросоюзу відмовились від участі у заході.

Також проти присутності країн Євросоюзу раніше висловився високий представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель.

Читати ще: Одна передумала: які країни ЄС будуть присутні на «інавгурації» Путіна

У Міністерстві закордонних справ Німеччини заявили, що не будуть брати участь в «інавгурації».

Також категорично відмовились брати участь у заході країни Балтії, які наразі не мають своїх представників у Москві.

«Ми вважаємо, що ізоляція Росії, а особливо її злочинного лідера, має бути продовжена. Для Литви неприйнятна участь в інавгурації Путіна. Нашим пріоритетом залишається підтримка України та її народу, який бореться з російською агресією», – заявив міністр закордонних справ Литви Габріеліус Ландсбергіс.

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто своєю чергою закликав до мирних переговорів з Путіним для припинення війни в Україні, заявивши, що економічні санкції не спрацювали, і Захід повинен докласти більше зусиль для дипломатичного рішення, щоб припинити війну в Україні. Про це повідомляє Reuters.

Гвідо Крозетто зазначив, що Захід помилково вважав, що його санкції можуть зупинити агресію Росії, але він переоцінив свій економічний вплив у світі.

Читати ще: Путін планує продовжувати війну до 2028 року, – ЗМІ

«Натомість... єдиний спосіб вирішити цю кризу – це залучити всіх, спочатку (для досягнення) перемир’я, а потім миру», – сказав Крозетто.

У відповідь на заперечення журналіста про те, що Путін не виявив бажання вести переговори, Крозетто відповів: «Це вагома причина для нас більше старатися. Ми не повинні відмовлятися від жодного можливого шляху дипломатії, яким би вузьким він не був».

Однак Крозетто зазначив, що Італія продовжить надавати зброю Україні, заявивши, що це спрямовано на отримання «часу та умов для досягнення перемир’я та миру».

Зауважимо, премʼєр-міністр Вірменії Нікол Пашинян раніше також заявляв, що не братиме участі в «інавгурації» Путіна.

У Міністерстві закордонних справ України своєю чергою не бачать підстав для визнання Володимира Путіна демократично обраним і легітимним президентом Росії та закликають світ не визнавати результати російських псевдовиборів і легітимності російського диктатора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 7 Травня 2024 08:59
'союзнички' ср.ки лижуть чекістам. Хотіли в ЄС і НАТО? От таке воно все гниле виявилося

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus