USD 41.05 41.38
  • USD 41.05 41.38
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Частина грошей від заморожених активів РФ піде на підготовку України до зими, – посол ЄС

Сьогодні 15:38
Механізм фактичного отримання Україною коштів від заморожених за кордоном російських активів у рамках угоди Групи семи все ще доопрацьовується, в той час як Євросоюз вже отримав перший подібний переказ для надання Україні найближчим часом.

Про це Укрінформу сказала посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова.

«Розробка фактичного механізму (Групою семи щодо позики в розмірі 50 мільярдів доларів, який забезпечуватиметься прибутками із заморожених російських активів – ред.) перебуває на фінальній стадії», – зазначила посол.

Читати ще: ЄС схвалив конфіскацію прибутків від активів РФ

«Але також важливо пам’ятати, що Європейський Союз до того, як лідери Групи семи узгодили свій процес, вже вжив реальних заходів і секвестрував активи, оскільки основна їх частина знаходиться в межах Європейського Союзу, а саме в Бельгії, в міжнародному депозитарії Euroclear. І цього липня ми отримали перший переказ у розмірі 1,5 мільярда євро, і всі ці гроші – для України», – зауважила Матернова.

Вона пояснила, що за ці гроші через можливості кількох країн-членів ЄС має купуватися зброя і боєприпаси. Крім того, гроші підуть на придбання зброї в Україні, що усуває транспортні та логістичні витрати.

«Також частину грошей буде направлено для підготовки енергетичного сектору до зими», – заявила посол, додавши, що «1,5 мільярда євро – вже реальність, ці гроші вже направляються на контрактування і надходитимуть до України для безпосередньої закупівлі зброї вже дуже, дуже скоро».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus