USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

«Бив, поки я не втратив свідомість»: 19-річний солдат із Волині запевняє, що його побив командир роти

19 Серпня 2022 17:12
Волинянка заявляє, що її сина, який проходить службу в одній із військових частин, побив командир роти. Усе через те, що солдат самовільно залишив частину.

Зі слів жінки, належної медичної допомоги хлопцю не надали, навіть не зафіксували побої. Матір солдата вирішила надати розголосу цій історії, оскільки впевнена, що не можна закривати очі на проблему фізичного насильства в армії, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Крововиливи під очима, численні синці на обличчі, шиї та руках – таку світлину Антоніна Хомярчук отримала від свого 19-річного сина Максима, який несе службу в одній з військових частин.

Як розповідає жінка, вона постійно контактує з сином телефоном. Однак одного разу хлопець не виходив на зв’язок кілька днів. Потім він зателефонував із чужого номера і сказав, що його побив командир роти.
«Він був дуже побитий. Сліди на шиї. Не знаю, можливо, його душили. З його слів, він познайомився з місцевими і самовільно покинув частину ввечері. Безперечно, він порушив статут. Це зрозуміло. Командир вирішив його покарати. Не знаю, як так трапилося, що командир вийшов із себе. Він його побив. Він бив його так, що той втратив свідомість. Бив якимось залізним дротом. Бив цеглиною по голові. Змушував лізти головою в туалет, що стоїть на вулиці. І коли Максим сказав, що не буде цього робити, побив його до такого стану, що дитина втратила свідомість», – зазначає матір солдата.

Зараз хлопець у медчастині. Він скаржиться на те, що, окрім таблеток від головного болю, не отримує належного лікування.

«Дитина вже стільки часу лежить у медчастині, в Максима струс мозку (його нудить, він має блювотні позиви), а йому дають таблетки від головного болю. Його навіть не оглядав лікар. Я додзвонилася до підполковника, запитала, чому його не оглядає лікар, чому не зафіксували факт побиття. Той відповів, що лікар був, дивився. Прийти і подивитися – це одне, а лікувати – зовсім інша справа. Навіть якщо він порушив статут, але є факт, що його побили, то йому потрібно надати відповідну допомогу. Розумію, що за порушення статуту мало би бути покарання, але не таке рукоприкладство», – говорить Антоніна Хомярчук.

Вона додає, що під час спілкування з іншими солдатами цієї частини їй розповіли, що випадки фізичного насильства з боку командира роти відбуваються систематично.

«Це не перший випадок такого знущання над солдатами. Хлопці говорять, що цьому майору все постійно сходило з рук, хоча були звернення, були побиття», – каже жінка.
Командир військової частини Павло Агеєв ситуацію коментує неохоче, бо нібито цим питанням уже займаються компетентні органи.

«Військова служба правопорядку, Служба безпеки України і ДБР проводять розслідування. Які ще до мене питання? Ви що думаєте, що все просто так?» – зазначає він.

Як переконує, побої було належним чином зафіксовано, а потерпілому надають відповідну допомогу.
Натомість у Державному бюро розслідувань запевняють, що нічого не чули про такий інцидент.

«У нас немає такого кримінального провадження. Радимо звернутися у Військову службу правопорядку», – інформує речниця Хмельницького теруправління ДБР Катерина Герасімчук.

Журналісти надіслали запити до Військової служби правопорядку, СБУ та очікують офіційних коментарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
Офіцер Показати IP 19 Серпня 2022 18:01
І правильно зробив. Наступного разу він самовільно залишить бойові позиції, піде поспати в караулі і тд, а наслідки його дій вже можуть бути трагічними.
ВОВК до Офіцер Показати IP 19 Серпня 2022 18:29
Якщо ти так говориш зовсім не знаючи ситуацію то не маєш права носити почесне звання "офіцер" !
Андрій до Офіцер Показати IP 21 Серпня 2022 07:50
Тихо клоун. Як все утихне, знову будеш лазити непотрібом, бухати і розказувати який ти герой. А тут тобі і прилетить
колишній служивий Показати IP 19 Серпня 2022 18:08
Я служив у 1975 році у Львові. Солдат залишив самовільно військову частину на добу і відсидів за те в дисбаді (дисциплінарний батальйон - солдатська вязниця) один рік. Дисбат в службу не зараховується. Після відбуття покарання від дослужував в іншій в/ч. Щодо цієї мами, яка демонструє тут "плач Ярославни", то скажу, що вкрай погано вихований син. Вкрай!!! Залишити військову частину під час війни в державі?.. Трибунал!!! А командиру скажу - мало дав. Слабак.
Адмірал Крузенштерн до колишній служивий Показати IP 19 Серпня 2022 18:51
О, у Львові служив, поряд! Хороший блат був?
Дада Показати IP 19 Серпня 2022 18:22
і стаття з руснявого аверсу.
капрал Показати IP 19 Серпня 2022 18:45
Командир несе відповідальність за своїх солдатів. За такі випадки командирів лишають вчасного присвоєння чергового офіцерського звання, переставляють чергу на житло, знімають соціальний пакет. Армія - не дитячий садок і не стриптиз-клуб. Нехай ця мама почитає статтю в Конституції України. А син ще отримає пілюль за те, що розказав матері. Ще більше отримає (по нирках валянком), і надалі мовчатиме. Така сувора дійсність.
Анонім до капрал Показати IP 19 Серпня 2022 20:48
О да те що міг забити хлопця то нічого.головне як би соц пакета лишився то біда..
Олександр до капрал Показати IP 19 Серпня 2022 21:36
А що в Конституції України щось зауважено про пілюлі, морду і нирки? Що б не зробив той солдат, але бити його - це далеко не ті цінності, які ми (нібито?) так криваво відстоюємо з 2014 року.
Ламолам до Олександр Показати IP 21 Серпня 2022 11:36
Знаєте, якщо ти не дотримуєшся законів, конституції чи то пак статуту, то пищати потім що з тобою аналогічно вчиняють недотримуючись того ж таки статуту є злегка лицемірно. Розумію що побиття офіцером це ненормально, але це цілком очікувано в частині де солдати самовільно швендяють на гульки з частини.
Отакої Показати IP 19 Серпня 2022 19:12
Не капрал-довбень.Так несе відповідальність,але солдат(контрактник)має всі права, згідно чинного законодавства і до чого тут розказ матері,він,що "секретчик".Є проблеми,а тому призив має бути з 21 року і як призивають цих "воїнів".....жах.Дурнуватий "совіт"продорвжує діяти...змінити "піксельну"форму на дурнувату совітську нічого не означає,"єрмаківізм" в дії...
капрал до Отакої Показати IP 19 Серпня 2022 19:42
Твій інтелектуальний розвиток (чи, швидше, його цілковита відсутність), не дають тобі змоги сформулювати елементарну думку. На жаль. Шановні коментатори, поясніть, що хотіла сказати ця примітивна, як черенок до лопати, людина?
Волинян Показати IP 19 Серпня 2022 19:26
Після таких коментарів, розумієш, що в нашій країні нічого не зміниться. У людей менталітет кріпаків, рабів. Такі люди нормальної країни не побудують.
Іван до Волинян Показати IP 19 Серпня 2022 19:57
А ти де "будуєш"? Під ковдрою, в жінки між ногами?
Волинян до Іван Показати IP 19 Серпня 2022 20:25
Я тут вже нічого не будую і не планую будувати. Дай Бог виїхати звідси.
ШОООООК Показати IP 19 Серпня 2022 19:50
Мені соромно жити серед тупих дикунів і звірів. Тьфууу!!!
Микола до ШОООООК Показати IP 20 Серпня 2022 12:19
Соромно, іди за руським кораблєм, а не соромно коли кращі гинуть прикриваючи твою сраку, скільки загинуло із за таких, що вчора самовільно покидали чпстину
ЗМІ Показати IP 19 Серпня 2022 19:55
Починаючи з 2014 року до 24 лютого 2022 виховали приблизно півмільйона учасників АТО і надали всі можливі і неможливі пільги.Ну а тепер настав час захоплюватись їх розумом, талантом, досвідом чи можливо мене хтось поправить шо ротний командир немає посвідчення АТО чи медалі учасника і бойового ордена
До вовка Показати IP 19 Серпня 2022 20:06
Починаючи з 2014 року воно вже не почесне, більш похоже на л...ха. Форма така сама , пайок такий самий, відпустка така сама як і в того Хомярчука. Зато на тобі зброя та боєприпаси(мається на увазі відповідальність),на тобі різна техніка, на тобі заняття .на тобі стрільби та метання гранат плюс ще в придачу Хомярчуки з мобільними телефонами (аватарія і куриво) ну а зарплата трохи більша ніж в Хомярчука. В мене в 90 -х роках були строковики напів холодні та голодні зато це були найкращі сини народу України і за них я вдячний по сьогоднішній день
Анонім Показати IP 19 Серпня 2022 20:46
Отак виховай вивч і віддай якомусь неадекватну.добре що дитина жива лишилась. і в Дніпрі як перестріляв то довели до ручки хлопця видно. Як би помер від побоїв то що?тим хто пише мало дав?
"пасивіст" Показати IP 19 Серпня 2022 20:55
Цей випадок можна розглядати під різними ракурсами. Але колись у воєнний час за самовільне залишення військової частини могли розстріляти. І повірте, у тому була своя необхідність, тому що по іншому не можна було дати ради.
Ракурс до "пасивіст" Показати IP 19 Серпня 2022 21:22
А що можна зробити за відправку "голого, босого і ненавченого" на вірну смерть?
Микола до Ракурс Показати IP 20 Серпня 2022 11:50
Де це відправляють голих босих на смерть, чи ви з вікна затишної квартири побачили
До аноніма Показати IP 19 Серпня 2022 21:16
Виховані та вивчені особливо у ВЧ дисципліну не порушують та самовільно військову частину не покидають. Ну а приклад того 2-х метрового укуреного у Дніпрі зовсім не доречний ,помимо чоловіків ще й конкретно покалічив військовослужбовицю-жінку. якій ше заміж виходити дітей родити
Анонім Показати IP 19 Серпня 2022 21:46
чого причепились Він ходив до дівчини. Та питає, скільки в вас танків - сто, скільки гармат- чотириста, а коли в наступ ідете - післязавтра. А ти жонатий- а то військова таємниця. Інакше чого б він знайомився із місцевими та й ходив до них.
Сергій Показати IP 19 Серпня 2022 22:11
Половина керівного складу в армії повні дебілоїди!
Любі свині Показати IP 19 Серпня 2022 23:05
Половина ( більша ) які писали тут коментарі ветерани ДШВ - диванно- шароварних військ. Хочу сказати - заваліть своі хліборізки! Ми в арміі самі розберемось хто правий а хто ні! А ви далі косіть від служби, воюйте клавіатурою і жалійтесь мамі коли вам по ділу табло начистять.
Пашка до Любі свині Показати IP 20 Серпня 2022 09:18
То на*уя нам закони створили?
Андрій до Любі свині Показати IP 21 Серпня 2022 07:57
Слухай, служивий, зараз для більшості вашого непотребу "зірковий час", сиділи раніше голі, босі, а тепер можна "героями" ходити, витворяти все що завгодно. Але ж це не надовго, і по закінченню знову будете опущеними лазити.
Степан Сокира Показати IP 20 Серпня 2022 11:22
Поступить треба по честному. Обидно порушили законодавство. Солдата під трибунал. Самоволка. Думаю на 5 років потягне. Офіцера під суд. Нанесення тілесних середньої важкості. Думаю на 2 роки умовного потягне. І хай дальше служать. А мамі за виховання - бог суддя.
77 Показати IP 20 Серпня 2022 19:24
І війни не треба самі одного повбивають. На жаль про вмпадки знущання командирів не поодинокі. Щоб той солдат не зробив ніїто не вправі його бити, таким командирам не місце в армії

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus