USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.55 41.85
  • PLN 10.60 10.80

Був у стресі через смерть родича: судили волинянина, який на мотоциклі збив неповнолітню

16 Вересня 2024 21:16
Волинянин на мотоциклі, перебуваючи у стресовому стані, збив неповнолітню пішохідку. За скоєння ДТП чоловік отримав два роки умовного терміну.

Про це йдеться у вироку Ратнівського міського суду.

Інцидент стався зранку 8 квітня 2024 року в селі Велимче. Водій мотоцикла «Мустанг» Іван Р., не встеживши за ситуацією, виїхав на зустрічну смугу руху, після чого скоїв наїзд на неповнолітню пішохідку.

Внаслідок ДТП дівчина отримала тяжкі тілесні ушкодження, а саме – відкриту черепно-мозкову травму, перелом потиличної кістки та забої.

Читати ще: Збила дитину на переході: на Волині заступницю директора покарали умовним терміном

Обвинувачений вину визнав, пояснивши, що вчинив аварію, бо перебував у стресовому стані через смерть члена сім’ї. Як зазначив, місця ДТП він не покидав, а надав допомогу потерпілій.

Сама дівчина та її законний представник повідомили, що мотоцикліст відшкодував витрати на лікування. На моральну шкоду не претендували.

Суд кваліфікував дії волинянина за ч.2 ст. 286 КК України (порушення Правил дорожнього руху, що спричинили тяжке тілесне ушкодження).

Читати ще: Збив жінку, а потім злетів у поле: суд ухвалив вирок волинянину за скоєну ДТП

Івана Р. визнали винним та призначили чотори роки позбавлення волі із забороною керувати транспортними засобами на два роки. Але тюремне покарання замінили дворічним іспитовим строком. Також чоловік заплатить 6058 гривень за експертизи.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus