USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

«Був людиною з великим серцем: у Ковелі попрощалися з Героєм Віталієм Кушнірчуком

22 Червня 2024 22:15
У Ковелі в останню земну дорогу провели захисника Віталія Кушнірчука.

Про це інформує Ковельська міськрада.

Вклонитися памʼяті Героя, розділити біль непоправної втрати з рідними сьогодні прийшли ковельчани, друзі, бойові побратими, представники влади та усі, хто його знав.

Міський голова Ігор Чайка під час панахиди розповів про земну дорогу Героя, про його життя, сповнене планів і любові до України, своєї родини.

Віталій Кушнірчук – родом з Ковеля. Він навчався у ЗЗСО № 6, де працювала його мама. Згодом здобув спеціальність слюсаря у професійно-технічному училищі. Його покликанням були автомобілі. Понад десять років Віталій був особистим водієм директора хлібокомбінату, підприємця Івана Смітюха. Також певний час Віталій працював водієм-далекобійником за кордоном.

У перший день війни, 24 лютого 2022 року, він став на захист України. До серпня 2022 року був у складі 100-ї бригади, але хотів потрапити на фронт, вважав, що там буде кориснішим, тому перевівся у 112-у Київську бригаду ТРО.
Волинянин мужньо та самовіддано, пліч-о-пліч з побратимам захищав Батьківщину від ворога.

«Віталій був не просто смілим, відважним, він був розсудливим воїном. Для нього людське життя важило найбільше. Всі його побратими згадують Героя як людину, яка оберігала їх. Він неодноразово виносив поранених з поля бою. Сам був поранений, але знову повертався туди, де було гаряче. 16 червня під час форсування Дніпра на Херсонщині отримав поранення несумісне з життям. 20 червня серце воїна зупинилось. Тепер йому назавжди 45. Висловлюю щирі співчуття родині Віталія Кушнірчука – мамі, дружині, доньці, усім, хто знав і любив його», – наголосив у своїй промові Ігор Чайка.
Друзі Віталія кажуть, що він виконував дуже важкі завдання, вони пишаються тим, що мали честь його знати. Чоловік мріяв, щоб Україна була вільною і незалежною, що міг робив для цього.

«Був дуже хорошою і надійною людиною. Людиною з великим серцем. Його поважали. Він був сміливим. І дуже любив свою сім’ю. Дуже любив нашу країну», – поділилися побратими Ігор Димінський та військовий з позивним «Ганс».

Поховали Віталія Кушнірчука на Алеї Героїв міського кладовища.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття родині Захисника. Вічна пам’ять та незгасна слава Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus