USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.26 10.50

«Було до 40 викликів на добу»: як працюють аварійні бригади у Луцьку під час відключень світла

Сьогодні 18:44
Упродовж червня-липня 2024 року в Луцьку аварійна служба «Волиньліфта» виїжджала в середньому на 40 викликів за добу, аби визволити пасажирів із кабін ліфтів. Збільшення кількості викликів було пов’язане із відключенням світла.

Про це в коментарі Суспільному розповів директор спеціалізованого ремонтно-будівельного управління «Волиньліфт» Андрій Ткачук.

«Зараз, коли відключень значно менше, викликів надходить небагато. Вчора було 4 виклики, позавчора 6. Хоча люди знають графіки відключень, але все одно думають, що проскочать і встигнуть вийти з кабіни», – сказав посадовець.

Найбільша кількість людей, котрі одночасно застрягли у підйомниках багатоповерхівок за два місяці літа, зазначив Андрій Ткачук – це 21 пасажир: їх визволили орієнтовно за годину.

Найбільше викликів, зі слів директора «Волиньліфта», отримують із густонаселених мікрорайонів міста.

Читати ще: Відключення електроенергії на Волині: як формують черги і чому світло вимикають не всім

«Коли масово відключали світло, то мали до 40 викликів за добу. Пікові навантаження – це 15-20 заявок. Зараз світло виключається менше, у вечірню пору здебільшого, то навантаження менше. Стараємося максимально швидко звільняти людей», – зазначив керівник підприємства.

Для оперативного реагування на виклики наразі у «Волиньліфті» не вистачає 10 працівників. Зі слів Андрія Ткачука, 7 чоловіків були мобілізовані на службу в ЗСУ, інші пішли на пенсію чи звільнилися з особистих причин.

У середньому визволення людини, яка застрягла у ліфті, триває пів години. Наразі цей регламент може варіюватися залежно від завантаженості аварійних бригад, зазначив керівник комунального підприємства. Якщо кількість викликів збільшується, то до визволення пасажирів залучають лінійних працівників.

Читати ще: Застряють по 20 разів на день: мешканці мікрорайону Луцька скаржаться на роботу ліфтів

«Чим більше одночасно застрягло людей, тим довше звільнення. Сама аварійна служба не може справитися з таким навантаженням. Максимально підключаємо працівників з різних районів міста, диспетчер їх координує», – сказав посадовець.

Усього працівники «Волиньліфта» обслуговують орієнтовно 700 підйомників у багатоповерхових будинках Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus