USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

«Було багато спротиву, але педагоги вакцинувалися»: у Володимирі всі школи відновлять навчання

29 Вересня 2021 22:35
Працівники шкіл у Володимирі-Волинському масово отримали щеплення, тому з 30 вересня в місті відновлять роботу всі загальноосвітні навчальні заклади.

Про це повідомив під час брифінгу голова Володимир-Волинської територіальної громади Ігор Пальонка.

З його слів, на момент введення карантинних обмежень для «жовтої» зони серед шкіл міста необхідний відсоток вакцинації серед педагогів був лише в гімназії імені Олександра Цинкаловського та ЗОШ № 5 імені Анатолія Кореневського.

«Далі ми зібрали працівників освіти, поговорили з директорами і переконали їх, що потрібно вакцинуватися для того, щоб наші діти мали змогу навчатися. Було багато супротиву, але разом з нами підштовхували освітян вакинуватися батьки учнів. Тішить те, що вже сьогодні вийшли на навчання старші класи ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 та № 2. Є інформація, що з 30 вересня школа № 1 також виходить на навчання. Наші освітяни свідомі, тож від завтра всі загальноосвітні заклади міста будуть працювати у нормальному режимі», – повідомив посадовець.

Натомість він зазначив, що значно гіршою є ситуація щодо вакцинації у дошкільних закладах міста.

«Щодо садочків ситуація гірша, бо обмеження, що стосуються «жовтої» зони, дозволяють роботу садочків. Станом на сьогодні ми ведемо перемовини, щоб вакцинувалися й працівники дошкільної освіти», – підкреслив Пальонка.

Раніше повідомляли, що учні середньої та старшої ланки 286 шкіл області з 23 вересня перейшли на дистанційне навчання. Водночас 21 вересня 2021 року стало відомо, що бар’єр у 80% вакцинованих освітян подолали у 117 школах на Волині. Всього в області є 588 загальноосвітніх навчальних закладів.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus