USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Букерівську премію отримав письменник з ПАР Деймон Гелгут

4 Листопада 2021 20:27
Букерівська премія з літератури 2021 року присуджена письменнику з ПАР Деймону Гелгуту за роман-сагу «Обіцянка» про взаємини білої сім’ї фермерів і їхньої чорношкірої служниці за часів апартеїду і після його скасування.

Про це пише УНІАН з посиланням на ВВС.

«Я дуже, по-справжньому, смиренно вдячний», – сказав Деймон Гелгут, приймаючи головну премію англомовної літератури на церемонії в Лондоні.

Письменник і драматург Деймон Гелгут, якому скоро виповниться 58 років, потрапив в шортлист номінантів Букерівської премії вже втретє. Перші два були в 2003 і 2010 роках.

Найпрестижніше звання лауреата Букерівської премії і 50 тис. фунтів ($68,2 тис.) на додачу Гелгут отримав за роман «Обіцянка » (The Promise), дія якого відбувається протягом 40 років.

Головна сюжетна лінія в ньому – обіцянка старої господині ферми під Преторією подарувати служниці будинок, в якому вона живе. Обіцянка, яку наступні покоління білої сім’ї фермерів ніяк не можуть виконати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дідо Показати IP 4 Листопада 2021 20:55
Нехай би написав як вбивають білих фермерів, як держава коли при владі були білі мала ядерну програмі і процвітаючу економіку і як після мандели все скотилося у прірву. Як наприклад, гвалтують білих незайманих дівчат бо вважають що це врятує від сніду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus