USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.80
  • PLN 10.34 10.60

Будили двічі за ніч і повністю роздягали: білоруський журналіст про перебування в СІЗО

9 Липня 2021 07:40
Журналіст з Білорусі Олександр Бураков, який співпрацює з Deutsche Welle, був затриманий силовиками. Він провів у СІЗО 20 діб. Умови перебування та ставлення до нього було жахливим.

Про це повідомляє 24 канал.

Він назвав місце, у якому перебував, «воєнною тюрмою». Річ у тім, що це так званий арештний дім при Міністерству внутрішніх справ.

«Там не воєнна охорона, там звичайні міські міліціонери. Там немає ні білизни, ні подушки, ні наволочки, ні ковдри, ні матрацу. Ти просто спиш на дерев’яних нарах», – сказав журналіст.

Окрім поганих умов, до затриманих ставились, м’яко кажучи, не люб’язно. «Тебе будять 2–3 рази за ніч. Тричі на день – «шмон», – зазначив Бураков.

Журналіст розповів, що так називають процес, коли в’язням вивертають руки, ставлять до стіни та обшукують. При цьому ноги розставлені набагато ширше ширини плечей, а охоронець їх розширяє, стукаючи своєю ногою.

«Нас роздягали, включаючи шкарпетки і труси. Ти стоїш повністю голий. Так перевіряють речі, хоча всім зрозуміло, що там нічого немає», – наголосив Бураков.

«В мене за 20 діб було 63 таких «шмони». Що вони шукали – незрозуміло, але це просто знущання», – підсумував журналіст.

Затримання Буракова

Журналіст насправді не вчинив нічого незаконного. Він прийшов на суд над опозиціонером Павлом Северинцем, щоб зробити репортаж. У будівлю суду йому та іншим журналістам та активістах зайти не дозволили.

«Вигнали усіх на ґанок. Потім сказали, що стояння у ґанку буде вважатися масовим незаконним заходом. Люди розійшлись після першого зауваження поліції», – зауважив Бураков.

Однак цього силовикам було мало, вони наздогнали Буракова, ще одного журналіста і 2 активістів, які йшли до машини. «На нас склали протокол, що ми були учасниками незаконного масового заходу», – додав журналіст.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Всезнайко Показати IP 9 Липня 2021 08:05
Роздягали. І що далі!
Низнайко до Всезнайко Показати IP 9 Липня 2021 10:08
Як представник ЛГБТ цікавишся?
04K0 Показати IP 9 Липня 2021 08:35
Як німецький хрест чи англійський прапор?
Дід Показати IP 9 Липня 2021 09:44
Краще хай двоє ведуть, ніж четверо несуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus