USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Будуємо ідеальну скляну терасу: в чому переваги склопакетів Aestech*

6 Грудня 2022 10:13
Можливість побудувати терасу – одна з головних переваг приватного будинку. Завдяки ній можна відчути себе серед природи й водночас насолоджуватись комфортом.

Існують різні формати та варіанти облаштування тераси. Ми розглянемо три найпопулярніші з них на прикладі тераси відкритої, напіввідкритої й тераси зі звичайних склопакетів та склопакетів підвищеної міцності від компанії Aestech.
Відкрита тераса

Це, мабуть, найпопулярніший варіант через свою доступність та мінімалізм – потрібно лише змонтувати дах і настелити підлогу. Така тераса захищатиме від дощу та сонця, її не обов’язково монтувати поруч з будинком та можна розмістити навіть на ділянках зі складним рельєфом.

Утім у відкритої тераси є й недоліки. Перший і найсуттєвіший – сезонність. Фактично нею можна користуватись лише в теплу пору року, а це в наших реаліях до шести місяців на рік.

Також відкрита тераса потребує додаткового догляду. Особливо це стосується дерев’яних елементів. Дерево необхідно періодично обробляти спеціальними засобами проти вологи та цвілі.
Напіввідкрита тераса з сайдингу

Хоча матеріалів для оздоблення існує багато, сайдинг залишається популярним за рахунок невисокої ціни, простоти в догляді й монтажі та відносної довговічності. Також існує безліч варіантів сайдингу: він може імітувати чи не будь-який матеріал оздоблення фасадів.

Сайдинг легкий, тож не потребує капітальних конструкцій та не створює додаткового навантаження на каркас. Додаючи дві або три стіни ви отримуєте напівзакритий простір, який окрім захисту від негоди також дарує додаткову приватність.

Але й у сайдингу є низка недоліків. Сайдинг не стійкий до температур. Не любить спеки, а особливо – морозу. У сильний холод така панель може зламатись від простого дотику. І тут випливає інша проблема: панелі не підлягають відновленню чи заміні однієї панелі, бо зробити це дуже складно. Скоріше за все, доведеться міняти всю стіну.
Закрита тераса зі склопакетів

Тераси закритого типу – це універсальне рішення. Скляна тераса дарує відчуття близькості до природи й водночас захищає від холоду й негоди. Така тераса може слугувати ще одним приміщенням, яке можна використовувати круглий рік.

Найпопулярніший варіант скління – це склопакети. Склопакети забезпечують звуко- і теплоізоляцію й заповнюють простір світлом. Утім, «стандартні» склопакети – далеко не ідеальне рішення.

Зазвичай склопакети монтуються на алюмінієві чи сталеві стійки. Чим товстіший склопакет, тим товстіші стійки потрібні, аби витримувати вітрові та снігові навантаження. Масивні стійки з’їдають естетику, збільшують тепловтрати й вимагають додаткових ресурсів на обігрів.

Чудовою альтернативою старим склопакетам можуть стати склопакети підвищеної міцності – ноу-хау компанії Aestech. У тераси з таких склопакетів є цілий ряд переваг.

По-перше, через відсутність стійок та ригелів покращуються теплотехнічні показники тераси. У монтажі тераси зі склопакетів підвищеної міцності не використовують металеві конструкції. Проміжки між склопакетами заповнюються герметиком та термоізолюючими ущільнювачами, тож користуватись терасою буде комфортно навіть взимку за мінусових температур.

Другий важливий момент – вітрове та снігове навантаження. Завдяки жорсткому з’єднанню шарів скла по всьому контуру вітрове навантаження розподіляється на усі шари, а не лише на «перше скло». Таким чином склопакети підвищеної міцності без проблем витримають будь-яку можливу негоду.

Третє – покращена естетика через знову-таки відсутність зайвих опорних елементів, які так чи інакше з’їдають простір і прозорість. Фасад зі склопакетів підвищеної міцності – суцільна скляна конструкція, завдяки чому ви будете себе відчувати, як серед природи. Також склопакети позбавлені візуальних викривлень, тож відбиття від фасаду буде чітким, як у дзеркалі. Це лише частина переваг, які мають продукти компанії Aestech, що цього року стала частиною холдингу TECHIIA. Дізнатися більше про проєкти й технологічні переваги Aestech можна на cайті компанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus