USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.30 10.55

Будуть доступні нові онлайн-сервіси від Мінцифри: шлюб, бронювання, документи

12 Липня 2024 19:40
Мінцифри разом з іншими міністерствами продовжує впроваджувати сервіси для зменшення проявів бюрократії, корупції та тривалих очікувань. Віце-прем’єр-міністр Михайло Федоров розповів про п’ять нових послуг, що скоро будуть доступні у застосунку Дія.

Про це інформує Урядовий портал у п’ятницю, 12 липня.

Зокрема мовиться про:

Шлюб онлайн: Перший у світі сервіс для одруження в Дії. Бета-тестувальники вже одружилися, і незабаром послуга стане доступною для всіх українців.

Електронне бронювання: Спільна робота Мінцифри, Мінекономіки та Міноборони дозволить здійснювати бронювання у Дії без людського фактора, скорочуючи час процесу з тижнів до години. Спершу послуга буде доступна для критично важливих підприємств.

Свідоцтва про народження, шлюб, розлучення, зміну даних: Автоматичне підтягування свідоцтв про народження дітей у Дії. Згодом будуть додані свідоцтва про шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені.

Відображення дозволу на зброю: Інформація про дозвіл на зброю буде доступна у Дії, а також можливість замовити витяг з Єдиного реєстру зброї.

Дія.Підпис для юридичних осіб: Інструмент для спрощення взаємодії бізнесу з державою. Постанова вже ухвалена, і команда Мінцифри працює над розробкою функціонала.


Читати ще: У Дії з'явились документи про освіту

Ці нові послуги покликані значно полегшити життя громадян та підприємців, зробивши державні процеси прозорішими та ефективнішими.

Нагадаємо, на порталі Дія запустили нову послугу – відтепер можна виправити дані про задеклароване місце проживання в реєстрі за кілька кліків.

Днями у застосунку Дія запустили бета-тест свідоцтва про шлюб, розлучення та зміну імені. У Дію також автоматично за податковим номером можна «підтягнути» свідоцтво про народження дитини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus