USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.50 10.70

Будівельне сміття від багатоповерхівок, які зруйнували окупанти, перероблять та використають, – міністр екології

15 Травня 2022 07:00
Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець повідомив, що будівельне сміття, яке утворилось в результаті руйнування багатоповерхівок в українських містах, буде перероблено та в подальшому використано.

Про це він сказав в інтерв’ю під час ефіру Всеукраїнського інформаційного телемарафону, передає ТСН.

«На жаль, проблема будівельного сміття або відходів руйнації набуває більшого й більшого масштабу. У будь-якому разі ці відходи залишаються на територіях міст або об’єднаних територіальних громад. Органи місцевого самоврядування мають з ними щось зробити, але вони чекають від нас, від уряду, саме дороговказу, що робити і як зробити. Якщо казати концептуально, то фактично ми маємо сьогодні унормувати території для тимчасового розміщення цих відходів у містах», – сказав Стрілець.

За його словами, якби йшлося про мирний час, то фактично це було б засміченням земель, але сьогодні це потрібно тимчасово дозволити в установленому порядку для подальшої переробки цих відходів.

«Я впевнений, що це може бути дуже гарний елемент в подальшому для виробництва будівельних матеріалів або для відновлення тих самих доріг чи інших технологій», – сказав міністр.

Стрілець також наголосив, що президент України ставить завдання відбудовувати країну, в тому числі будувати житло за новими європейськими стандартами з точки зору довкілля та збереження енергії, і для цього зараз відбувається імплементація в Україні найкращих європейських директив та правил.

«Ми не маємо допустити того, щоб подальше відновлення відбувалось за застарілими технологіями, які багато десятиліть були «раковими пухлинами» на тілі нашої економіки й на тілі нашого довкілля. Я вірю, що ми встигнемо імплементувати всі ці найкращі доступні технології і вже за ними будемо будувати нову сучасну і безпечну Україну», – сказав міністр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus