USD 41.10 41.42
  • USD 41.10 41.42
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.35 10.50

«Будем жить в одной стране с тобой»: у Луцьку судили фаната РФ з Маріуполя, який зберігав вдома гранату

2 Квітня 2023 21:25
В обласному центрі Волині судили уродженця Маріуполя, який заперечував збройну агресію росії та підтримував антиукраїнські рухи на відокремлення території. Луцький міськрайонний суд призначив сепаратисту, який зберігав удома гранату та боєприпаси, рік позбавлення волі.

З матеріалів справи відомо, що у червні та липні минулого року Анатолій Вепринцев під час спілкуванню телефоном з різними особами виправдовував збройну агресію росії, визнаючи її правомірною. Зокрема, чоловік давав позитивну оцінку агресивній війні рф проти України, як «благородної» місії, водночас звинувачував військо-політичне керівництво України.

Читати ще: Служив в СБУ, слідкував за людьми та заснував 4 компанії: у Луцьку судили сепаратиста, який хотів погрожувати владі вибухівкою

Також він звинувачував Україну та ЗСУ в ракетному обстрілі торгового центру в Кременчуці, мовляв, українці самі здійснюють обстріли, щоб дискредитувати рф. Також він говорив, що у 2015 році ЗСУ обстрілювали Маріуполь.

Сепаратист висловлював необхідність «визволення» України, окупації її території, очікуючи перемоги рф: «Надеюсь, что скоро добьёмся мы освобождения, вот, что мы будем жить в одной стране с тобой!», «и надеюсь, что вы сможете приехать на берег Азовского моря, как в свою страну!»

Окрім того, сепаратист зберігав вдома зброю та боєприпаси: 80 проміжних патронів калібру 5,45х39 мм, оборонну ручну гранату Ф-1 та ніж з коротким клинком. Усі ці речі під час обшуків вилучили працівники УСБУ у Волинській області.

Між прокурором та фанатом рф була укладена угода про визнання винуватості, яку суд затвердив – маріупольцю призначили покарання у виді одного року позбавлення волі.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатолій Показати IP 3 Квітня 2023 08:06
що це за термін для колоборанта? за 1 рік змінить думку?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus