USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Буданов спрогнозував, на скільки масованих атак Росія має ракет

26 Грудня 2022 11:57
Очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов повідомив, що Росія має ракет лише на 2-3 масовані атаки. Про це голова української розвідки розповів в інтерв’ю Liga.net.

«Тієї кількості ракет, яка залишилась – якщо взяти суто математично їхні розрахунки – вистачить із їхньою інтенсивністю в залпі в середньому 70-75 ракет на два-три рази. І в принципі вони закінчаться взагалі», – порадував Буданов.

Він зауважив, що інтенсивність ракетних ударів по України зменшується. Спочатку Росія здійснювала масовані обстріли раз на тиждень. Потім – раз на 10 днів. Потім – раз на два тижні. Зараз – ще довше.

«Цей проміжок часу обумовлений виключно однією проблемою: швидкоплинне скорочення ракетного арсеналу РФ. Їхня промисловість не здатна покрити ту кількість, яку вони витрачають. Попри всі їхні намагання – це нереально», – впевнений він.

За словами голови української розвідки, «Іскандери» у Росії майже не виробляються. Щодо виробництва інших типів ракет, то це відбувається повільно.

Читати ще: Не те, що треба, але доволі багато: скільки ракет на місяць виготовляє Росія

«Я пам’ятаю, що вони мріють вийти на виробництво 20 на місяць ракет «Калібр» морського базування. Порахуйте, скільки треба працювати, щоб забезпечити єдиний залп. Так, у залпі йдуть і Х-101, і Х-555, і «Калібр». Але ось вам статистика – рахуйте. «Іскандери» майже не виробляються», – додав Буданов.

Зауважимо, у вечірньому відеозверненні 25 грудня глава держави Володимир Зеленський закликав українців найближчими днями дослухатися до тривог через загрозу нових атак Росії.

За припущеннями військових експертів, Росія може завдати чергового масованого удару по Україні на різдвяно-новорічні свята. Полковник ЗСУ в запасі, пілот-інструктор Роман Світан вважає, що новий ракетний удар РФ по енергетичній системі України може статися до 30 грудня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 26 Грудня 2022 15:03
Бреше і не червоніє. цікаво, скільки його відкашляли на пенсію за такі балачки?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus