USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.46 10.64

БТРи, УРАЛи, БМП: 200 одиниць краденої техніки готували на продаж у Новограді-Волинському

27 Березня 2018 17:10
Поліція виявила 200 одиниць військової техніки, підготовлених до продажу у Новограді-Волинському.

Поліція Житомирської області заявляє, що виявила схему розкрадання спеціальної техніки і транспортних засобів у регіоні. Як повідомляють правоохоронці 27 березня, на схему вони вийшли, розслідуючи під процесуальним керівництвом військової прокуратури Житомирського гарнізону обставин пошкодження магістрального нафтопроводу, інформує «Радіо Свобода».

«Упродовж двох тижнів було проведено низку обшуків у Новоград-Волинському районі й вилучено майже 200 об’єктів, підготовлених до продажу. Серед виявленої техніки – БТРи, БМП, ЗІЛи, УРАЛи, ГАЗ, кунги, причепи, автоцистерни, автовишки, тягачі з лебідками та інша техніка, у тому числі для транспортування людей по суходолу і на воді. Також вилучено значну кількість запчастин до неї, акумуляторні батареї, шини», – йдеться в повідомленні.

У поліції додали, що в інтернеті було розміщене повідомлення про продаж вказаної техніки. На даний час правоохоронці встановлюють приналежність вищезазначеної техніки, зокрема, чи перебуває вона на відповідному обліку у військових частинах.

«Санкціоновані обшуки були проведені за кількома адресами, де зберігались транспортні засоби. Окрім, власне самої техніки, нами також вилучено і документи про її походження. Нині вказана в них інформація перевіряється», – заявив керівник поліції Житомирщини В’ячеслав Печененко.

Розслідування справи проводиться за статтею «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на термін від 3 до 5 років або ув’язнення строком від 3 до 8 років.

Поліція ініціює арешт на вказану техніку до з’ясування усіх обставин.

У Новограді-Волинському дислокується 30-я окрема механізована бригада Збройних сил України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Носатий дядько Показати IP 27 Березня 2018 17:31
Кому можна продати БТРи й БМП без дозволу спецорганів? Якась мутна історія...
Дядька до Носатий дядько Показати IP 27 Березня 2018 18:05
Чувак, можно, да еще и официально. Это называется деактивированная техника. Пару лет назад можно было купить бмп за 20.000 грн на ходу.
Андрій до Носатий дядько Показати IP 27 Березня 2018 19:34
Я в Польщі був якраз на такій роботі, де військовою технікою та всякою всячиною торгують, але повністю легально, вони купують на аукціонах списану техніку і інші товари. Потім деактивовують бойову частину(потрібно мати на це ліцензію), реставрують і продають як звичайний транспорт. Там можна навіть танк купити, БРДМи і т.д. Думаю і у нас так само можна. Проте тут напевно було нелегально...
Олег Показати IP 27 Березня 2018 17:34
Конфiскуйте та в ато ,а того х...я щьо розiкрав на довiчне !!!
Kapitan Показати IP 27 Березня 2018 17:48
Все це з ЗСУ !!! І було кимось , колись гарно продефектовано , списано і реалізовано за копійки . Кінці не вивести !!!
Ато Показати IP 27 Березня 2018 18:22
Аби захотіти.....
Олександр Показати IP 27 Березня 2018 18:37
Ця техніка продається через цю людину при моій пам'яті більше десяти років і всі окружні села це бачили, не далеко від новоград-волинського , а побачили лише зараз..???
ВВ до Олександр Показати IP 28 Березня 2018 10:36
Бо такі ХХХ як ти мовчали про це 10 років!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus