USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

Британська розвідка розповіла, що відбувається в групі Вагнера через рік після загибелі Пригожина

23 Серпня 2024 23:38
Розвідувальна спільнота Великої Британії проаналізувала ситуацію з групою Вагнера і її лідерами через рік після загибелі її власника Євгена Пригожина.

Про це йдеться в огляді, опублікованому в X (Twitter) британського Міноборони, повідомляє Європейська правда.

Розвідка зазначає, що після загибелі Пригожина і засновника групи Вагнера Дмитра Уткіна група стає все більш фрагментованою, і багато з тих, хто залишився в живих, покидають її.

Зокрема, один з її ватажків Андрій Трошев перейшов на службу до Міністерства оборони Росії, ймовірно, у приватну військову компанію «Редут», яка займається формуванням підрозділів добровольчих корпусів для участі в бойових діях в Україні.

Колишній командир першого штурмового загону «Вагнера» Олександр Кузнєцов тепер входить до складу чеченського добровольчого загону спеціального призначення «Ахмат».

Читати ще: Британська розвідка: у РФ блокують месенджер Signal, щоб позбавити комунікації ворогів режиму

А командир третього штурмового загону «Вагнера» Борис Ніжевенок очолив добровольчий загін «Восток-V» у травні 2024 року.

Слідом за цими та іншими колишніми ватажками «Вагнера» з угруповання звільнилося чимало ветеранів-«вагнерівців», додали у розвідці.

«Порівняно з піковою чисельністю близько 50 тисяч осіб у 2023 році, зараз «Вагнер», найімовірніше, налічує близько 5 тисяч осіб у своїх залишкових дислокаціях у Білорусі та Африці», – йдеться в огляді.

Як повідомлялося, ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин 23 червня оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони РФ Сергія Шойгу. Білоруський диктатор Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним, після чого той заявив, що бійці угруповання повертаються до польових таборів.

Пізніше, у серпні, сталася авіакатастрофа, в якій загинуло усе керівництво ПВК «Вагнер». Наприкінці жовтня стало відомо, що ПВК стає підрозділом у складі Росгвардії, і ним нині керує син загиблого Пригожина Павло.

За словами представників західної розвідки та колишнього офіцера російської розвідки, Пригож вбили. Вбивство готувалося два місяці та було схвалено найстарішим соратником і довіреною особою президента РФ Володимира Путіна, колишнім шпигуном на ім’я Микола Патрушев.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus