USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Британська розвідка назвала причини значних втрат російських військ в Україні

12 Лютого 2023 11:12
Щоденні втрати росіян у війні проти України різко зросли через низький рівень підготовки особового складу, недостатню координацію та нестачу ресурсів на фронті.

Про це йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованому в неділю Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

Як зазначається у зведенні, за останні два тижні російські війська зазнали, ймовірно, найбільшої кількості втрат від початку широкомасштабного вторгнення в Україну у лютому минулого року.

Генеральний штаб ЗСУ щоденно оприлюднює дані про втрати росіян, і хоча розвідка Британії не може перевірити наведені цифри з інших джерел, виявлені тенденції, вважають британці, досить точно відображають ситуацію.

Читати ще: Провали на фронті послабили віру росіян у здатність почати новий великий наступ, – ISW

Середній показник за останні сім днів становить 824 загиблих загарбників на день, що вчетверо перевищує показники червня-липня 2022 року.

«Зростання кількості втрат росіян пов’язане з низкою факторів, включаючи брак підготовленого особового складу, координації дій та ресурсів на фронті, що підтверджується розвитком ситуації навколо Вугледара і Бахмута», – зазначається у зведенні.

У попередньому зведенні британської розвідки йшлося про те, що російські війська вже розгорнули в Україні переважну більшість мобілізованих і для продовження війни їм потрібно проводити нову хвилю мобілізації.

Як повідомляли, за час повномасштабної війни РФ вже втратила приблизно 137 780 своїх солдатів. Минулої доби Збройні сили України ліквідували ще 900 російських окупантів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus