USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Британська розвідка назвала чисельність співробітників Росгвардії на війні з Україною

22 Липня 2024 23:18
Наразі в Україні дислоковано понад 30 тисяч співробітників Росгвардії. Більшість особового складу Росгвардії займається охороною тилу, і лише кілька підрозділів беруть участь у боях на передовий.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у X (Twitter).

Як зазначається у зведенні, головний бойовий підрозділ Росгвардії, 116-а бригада спеціального призначення, швидше за все, складається з трьох полків військ, які мають доступ до танків, бойових машин піхоти та артилерії.

За даними британської розвідки, з початку 2024 Росгвардія намагалася збільшити свої передові сили за рахунок поглинання російських нерегулярних формувань. Росгвардія успішно інтегрувала до своїх лав батальйон «Восток» так званої «ДНР» у травні 2024 року.

«Ймовірно, що очікувана угода про службу вагнерівських сил у складі 1-го добровольчого корпусу Росгвардії була порушена в березні 2024 року», – зазначають у Міноборони Британії.

Читати ще: Втрати РФ в Україні були максимальними в останні два місяці, – розвідка Британії

За даними британської розвідки, Міністерство оборони Росії все більше централізує командування та контроль над нерегулярними силами. У лютому 2023 року військове відомство Росії створило «добровольчий корпус», який об’єднав під єдиною системою управління та контролю понад 20 тисяч найманців, резервістів та колишніх ув’язнених, які служили у численних іррегулярних підрозділах.

Росгвардія була створена у квітні 2016 року на основі внутрішніх військ РФ. Точна чисельність Росгвардії не розголошується, але, за оцінками експертів, вона становить близько 340 тисяч осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus