USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Британія розроблятиме далекобійні ракети для протидії ядерній зброї Росії, – The Times

26 Липня 2024 22:12
Велика Британія планує розробку ракет дальнього радіусу дії, які можуть знищити ядерну зброю Росії, оскільки в Європі зростають побоювання, що глава Кремля Володимир Путін може бути готовий її застосувати.

Про це повідомляє The Times, передає Укрінформ.

Дипломатичні джерела зазначили, що Велика Британія дала зрозуміти, що працюватиме з Німеччиною над створенням зброї з радіусом дії близько 3200 км. Союзники передбачають, що ця зброя зможе долетіти від Берліна до Москви в разі, якщо Путін вирішить запустити тактичну ядерну зброю.

Зазначається, що міністр оборони Великої Британії Джон Хілі обговорював цей проєкт зі своїм німецьким колегою у Берліні. Він перебував там в рамках дипломатичного турне Європою з метою посилення співпраці між Великою Британією і її союзниками і просування оборонної стратегії «НАТО передусім».

Читати ще: США розсекретили дані про свій ядерний арсенал

Згідно з планами, ракети дальнього радіусу дії будуть розміщені в Німеччині на заміну американським ракетам, які будуть розгорнуті там в найближчі роки.

Дипломатичне джерело повідомило, що нещодавні заяви Путіна та інших осіб свідчать про те, що Росія знижує поріг застосування тактичної ядерної зброї.

Читати ще: «10-15 хвилин – і Польща зникає з лиця землі»: росіяни погрожують ядерним ударом

Цього місяця США і Німеччина оголосили, що американські ракети дальнього радіусу дії будуть періодично розміщуватися в Німеччині з 2026 року, вперше з часів холодної війни. Дипломатичне джерело повідомило The Times, що американська зброя залишатиметься там, поки Європа розробляє власну зброю. Це рішення викликало гнівну реакцію Москви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus