USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.30 10.53

Британія конфіскувала у російського олігарха Авена 750 тисяч фунтів стерлінгів

Сьогодні 16:59
Керуючий майном російського мільярдера-олігарха Петра Авена погодився на конфіскацію понад 750 000 фунтів стерлінгів, щоб завершити майже дворічне розслідування британської поліції щодо ухилення від санкцій.

Про це повідомляє Bloomberg.

За словами представниці Національного агентства з боротьби зі злочинністю (NCA) Аннабель Дарлоу, тисячі фунтів стерлінгів готівкою, знайдені і в особняку Авена за межами Лондона, також були конфісковані відповідно до законодавства про «доходи, отримані злочинним шляхом».

NCA звинувачувало Авена в тому, що він був «прокремлівським олігархом, який придбав свої багатства в останні дні радянського режиму».

Читати ще: ЄС передав Україні перший транш у €1,5 млрд з прибутків від заморожених активів РФ

Зазначається, що гроші, які зберігалися на банківських рахунках у HSBC Holdings Plc і Monzo Bank Ltd., були конфісковані після того, як дружина Авена та керуючий його майном визнали, що ці кошти «або були майном, яке підлягає конфіскації, або були призначені для використання в протиправних діях».

У самого Авена немає банківських рахунків у Великій Британії, але його підозрювали в тому, що він використовував рахунки своєї дружини та фірми з управління майном як особисту «скарбничку» для фінансування свого способу життя.

Саме ж розслідування було зосереджено на близько 3,7 мільйона фунтів стерлінгів, направлених до Великої Британії з австрійського трасту за кілька годин до введення європейських санкцій проти Авена.

Читати ще: Виявили бухгалтерську помилку: США знайшли ще $2 мільярди для допомоги Україні

Раніше NCA домагалося конфіскації 1,2 мільйона фунтів стерлінгів у Авена.

У квітні цього року Суд ЄС оприлюднив рішення, за яким два російських бізнесмени Петро Авен та Михайло Фрідман виключаються із переліку осіб, на яких поширюються санкції ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus