USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.60

«Бронювали хлопців ще з 9 класу»: як волинські школярі готуються танцювати вальс на останньому дзвонику

29 Травня 2024 19:44
У школах Нововолинської міської громади останній дзвоник будуть відзначати 30 травня. Навчальний рік був складний, проте всі школи та дитсадки у громаді працювали в очному режимі.

Про це розповіла керівниця місцевого управління освіти Вікторія Римарчук. Суспільне побувало в Нововолинському ліцеї № 4 імені Тараса Шевченка, де навчається пів тисячі учнів і нині триває підготовка учнів 11 класу до танцювального виступу на святі.

Репетиції вальсу одинадцятикласники ліцею № 4 розпочали ще торік у вересні. Разом за шкільні парти дівчата і хлопці вперше сіли у 2013 році, зазначила школярка Катерина Кудриль.
«Це – частинка традиції, яку дотримується кожен 11 клас. Це – пам’ять... Бронювали хлопців ще з 9 класу. Але трішки змінилися плани і я поміняла свого партнера», – сказала школярка.
Випускниця Аліна Глінченко для вальсу вже має партнера. Дівчина зазначила, що не всі однокласники танцюватимуть вальс на останньому дзвонику, бо хлопців у класі менше.

«Спочатку було важко. Потім ми навчилися, тому що весь клас зібрався для танцю. Пісню було вибрати важко, але ми взяли англійську, тому що більшість бере українську, а ми хотіли, щоб було не так, як у всіх. Вона – дуже ритмічна і не так сумно стає під неї», – каже учениця.
Школяр Олександр Пукля зазначив, що спершу танцювати не вдавалося, однак вчитися йому було не складно. «Партнерку самі вибрали. Зговорилися і повибирали один одного», – сказав школяр.
Напередодні останнього дзвоника на репетицію школярі прийшли у зручному взутті та одязі. Олександр Пукля говорить, що хлопці будуть у чорних штанах і білій сорочці, а дівчата – у сукнях.
Читати ще: Школярка у Луцьку продає півонії, щоб зібрати гроші на квадрокоптер для підрозділу батька

Одинадцятикласниця Ангеліна Флісюк розповіла, що після закінчення школи вступатиме у виш за кордоном, однак за однокласниками буде сумувати.

«Я вже до них звикла. Мені не вистачало їх, коли була за кордоном. Я повернулася і дуже рада, що можу з ними готуватися до останнього дзвінка», – зазначила дівчина.
Зі слів класної керівниці одинадцятикласників Людмили Власюк, в 11-му класі – 25 випускників: 16 дівчат і дев’ятеро хлопців.

«Я їх люблю і буду любити. Ми старалися навчитися бути людьми. Ми впоралися з усім, бо спочатку карантин, далі війна, укриття. В класі є діти, чиї батьки зараз стоять на захисті нашої країни, аби ми могли вчитися і святкувати це свято. І щоб діти мали можливість танцювати той вальс під мирним небом нашої країни», – сказала вчителька.
Начальниця управління освіти Нововолинської міської ради Вікторія Римарчук додала, що цього року навчання в ліцеях громади завершують 5 548 випускників, із яких 310 учнів навчаються на екстернатній формі й перебувають за кордоном.

«У закладах дошкільної освіти 1 449 вихованців. 7 червня видаватимуть свідоцтва про базову середню освіту. 558 вихованців дев’ятого класу. Свідоцтво про повну загальну середню освіту отримає 318 здобувачів освіти, із них 44 золоті медалі та 5 срібних», – додала посадовиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus