USD 41.40 41.80
  • USD 41.40 41.80
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Брюссельські лікарі призначатимуть візити в музей замість ліків від стресу через COVID-19

3 Вересня 2021 07:40
Лікарі в Брюсселі зможуть призначити відвідування музеїв у рамках тримісячного випробування, покликаного відновити психічне здоров’я на тлі пандемії коронавірусу.

Пацієнтам, які лікуються від стресу в лікарні Бругманна, одній з найбільших у бельгійській столиці, хочуть запропонувати безкоштовне відвідування п’яти державних музеїв міста, що охоплюють теми від моди до каналізації.

Результати пілотного проекту будуть опубліковані 2022 року з наміром продовжити ініціативу, якщо вдасться полегшити симптоми вигорання та інші форми психічних розладів, передає «Європейська правда» з посиланням на Guardian.

Дельфіна Хауба, керівник відомства з питань культури у Брюсселі, сказала, що її надихнула схема у Квебеку, де лікарі можуть призначити пацієнтам до 50 відвідувань музеїв на рік.

У брюссельському проекті відвідування музеїв будуть призначені окремим людям та групам стаціонарів у лікарні Бругманна.

«Криза COVID-19, що підкреслює стрес, вигорання та інші патології, підтвердила актуальність такого проекту», – зазначила Хауба.

Залучені заклади включатимуть фінансовані державою музеї на Гран-Плас, Музей моди та мережива на Рю-де-ла-Віолетта, Музей каналізації біля залізничної станції Міді та Гардероб Манекен-Піс. Центр сучасного мистецтва на площі Святої Катерини також є частиною проєкту.

Хауба сподівається, що приватні музеї та колекції мистецтва нададуть свої послуги в майбутньому.

«Було доведено, що мистецтво може бути корисним для здоров’я, психічного та фізичного» – додала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus