USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Бразилія стала найбільшим у світі імпортером китайських електромобілів

31 Травня 2024 23:22
Бразилія стала найбільшим експортним ринком для китайських електромобілів на тлі зусиль автовиробників із КНР наростити продажі на неєвропейських ринках через ризики антисубсидійного розслідування ЄС.

Про це із посиланням на Китайську асоціацію легкових автомобілів (CPCA) повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

За даними CPCA, за перших чотири місяці експорт китайських повністю електричних і гібридних авто до Бразилії зріс у 13 разів порівняно з аналогічним періодом минулого року й у квітні сягнув понад 40 тисяч одиниць, зробивши цю країну найбільшим експортним ринком другий місяць поспіль.

Різке зростання експорту до Бразилії, яка ще у січні була на десятому місці для китайських автовиробників, відбувається напередодні запланованого бразильським урядом на липень підвищення мит на імпорт електро- й гібридних авто, що має на меті стимулювати місцеве автовиробництво.

Читати ще: Британія заявила, що має докази передачі Китаєм зброї Росії

Окрім різкого збільшення поставок готових автомобілів до Бразилії, кілька китайських автовиробників активно інвестують у місцеве виробництво. Зокрема, автогігант BYD почав будівництво автозаводу, який планується ввести в експлуатацію до кінця року або на початку 2025-го, а Great Wall Motor заявила, що її бразильське підприємство почне випуск авто вже цього місяця.

У квітні Бразилія також стала другим за обсягом напрямком експорту всіх китайських автомобілів, поступаючись лише Росії. У CPCA очікують, що Росія, яка перебуває під західними санкціями, і надалі залишиться ринком № 1 для експорту автомобілів із КНР.

Читати ще: Китайські товари подвійного призначення допомагають військовій машині Росії, – Sky News

Водночас, як свідчать дані, найбільше падіння китайського автомобільного експорту у січні–квітні зафіксоване в Європі, де різко зменшилися поставки до Іспанії, Франції, Нідерландів та Норвегії. У CPCA переконані, що причиною цього стало антисубсидійне розслідування ЄС щодо китайських автомобілів.

За перших чотири місяці року найбільше зростання експорту китайських автомобілів відбулось до Росії, на 23% до понад 268,8 тисячі одиниць, та Мексики і Бразилії, поставки куди підскочили на 27% і 536% відповідно – до 148,7 тисячі та 106,4 тисячі авто.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus