USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70

Брата екснардепа Царьова засудили до 5 років вʼязниці. Тепер він проситься на обмін з Росією

6 Грудня 2022 16:40
До 5 років ув’язнення засуджено брата колишнього нардепа-зрадника та одного із організаторів кремлівського проекту «Новоросія» Олега Царьова. Він готував вибухи в Дніпропетровській області, а зараз проситься на обмін в Росію.

Про це повідомляє СБУ.

«Співробітники СБУ затримали його у травні цього року під час спецоперації у Дніпрі. Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив йому покарання до 5 років позбавлення волі. Тепер засуджений просить включити його до списків обміну на українців, які перебувають в полоні рашистів», – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, він виконував завдання російських спецслужб щодо дестабілізації суспільно-політичної обстановки в області.

Читати ще: Сепаратист Царьов, який має вигляд бомжа, засвітився на Київщині

«Для цього здійснював підготовку серії вибухів на стратегічно важливих об’єктах транспортної і критичної інфраструктури. За це окупанти обіцяли йому «крісло» голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації у разі захоплення регіону», – додали в СБУ.

Проте працівники Служби безпеки своєчасно викрили зловмисника та затримали. Під час обшуків правоохоронці виявили у спеціально обладнаному схроні зброю та боєприпаси, тротилові шашки для вчинення терактів, банківські картки та паспорти громадянина РФ. Суд визнав фігуранта винним за ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Раніше колишньому українському нардепу Олегу Царьову було оголошено підозру за двома статтями. Прокуратура інкримінує йому державну зраду і посягання на територіальну цілісність України. Справа за звинуваченням Царьова в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України перебуває в суді з 2017 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Maха Показати IP 6 Грудня 2022 18:58
головне не продешевити 1 до 100 буде норм !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus