USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Браконьєри вбили 125-кілограмову червонокнижну білугу на Одещині. Відео

17 Липня 2023 23:06
На Одещині спіймали двох браконьєрів, які вбили і перевозили занесену до Червоної книги білугу вагою у 125 кг.

Як повідомив начальник пресслужби Ізмаїльського прикордонного загону ДПСУ Ігор Перегняк, подія сталася на річці Дунай. За його словами, під час несення служби прикордонники у Старостамбульскому гирлі Дунаю, неподалік від міста Вилкове, зупинили для перевірки човен з двома особами.

«В результаті огляду плавзасобу охоронці кордону виявили в ньому білугу, яка занесена до Червоної книги. На жаль, врятувати рибину, яка мала явні ознаки забою – ударів по голові, не вдалося. Окрім самої білуги вагою майже 110 кг, рибина мала близько 14 кг чорної ікри», – йдеться у повідомленні.

Прикордонники направили відповідне повідомлення до поліції. Білугу, браконьєрський човен та знаряддя лову вилучено.
За даними пресслужби регіонального главку Національної поліції, браконьєри – чоловіки 40-ка та 50-ти років. Довжина риби, яку вони вбили, – 2,5 метра. У чоловіків також вилучили ліскові сітки довжиною 300 метрів.

Розпочато провадження за ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) Кримінального кодексу України. Призначено судово-екологічну експертизу, за якою буде встановлено точний розмір заподіяної державі шкоди.

Білуга – риба сімейства осетрових (Acipenseridae). Її вважають найбільшою прісноводною рибою. Ця риба постійно живе в морі, а на нерест заходить у річки.

На відміну від тихоокеанських лососів, що гинуть після нересту, білуга, як і інші осетрові, може нереститись багато разів у житті.

Вид включений до Червоної книги як зникаючий, діє заборона на вилов білуги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Завал Показати IP 18 Липня 2023 16:24
То скільки мальків з ікри би було, треба жорстоко карати щоб іншим бажання відбити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus