USD 41.10 41.44
  • USD 41.10 41.44
  • EUR 41.20 41.45
  • PLN 10.35 10.50

Боролися за його життя понад тиждень: після поранення під Бахмутом помер польський волонтер

28 Березня 2023 09:16
У Києві від отриманих під Бахмутом поранень помер польський волонтер Марек. Російські військові 16 березня обстріляли його та чотирьох цивільних під час надання гуманітарної допомоги на маршруті Костянтинівка – Часів Яр. Інформацію про поранення волонтера підтвердив посол Польщі у Києві Бартош Ціхоцький.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на організацію Inicjatywa Nehemiasz.

Марек надавав гуманітарну допомогу в Україні від осені 2022 року. Медики тиждень намагалися його врятувати, але 27 березня він помер у київській лікарні.

«Він дуже серйозно ставився до цих подорожей і був причетний до їх підготовки, контактував з українською стороною. Був в Ірпені, Фастові, Запоріжжі та Донецьку. Він також приділяв багато уваги належній підготовці: брав участь у спеціалізованому тренінгу від Американського фонду для добровольців, які їдуть в прифронтові райони, проходив курси з парамедичної безпеки. Попри миттєву евакуацію та найвищий професіоналізм українських медиків, які боролися за його життя, врятувати Марека не вдалося», – йдеться на сторінці організації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus