USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Боргує понад пів мільйона: волинянка набрала кредитів і мікропозик та виїхала за кордон

8 Листопада 2023 21:12
Набрала кредитів у банках, а тепер банкрутується через суд. Мовляв, не може їх повернути. Справу про банкрутство жінки слухають у Господарському суді Волинської області. Щоправда, боржниця на засідання не з’являється.

Ухвалою господарського суду Волинської області від 2 серпня 2022 року було відкрито провадження у справі про неплатоспроможність Лідії Василюк. Відповідно до матеріалів справи, жінка кілька років тому набрала кредитів не лише у банках, а й отримала понад шість мікропозик на суми від 10 до 68 тисяч гривень, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«В обґрунтуванні заяви ОСОБА_1 зазначає про наявність заборгованості перед кредиторами на загальну суму приблизно понад 514 884 гривні, відтак наявність простроченого зобов’язання боржника перед кредиторами, яка становить понад 30 розмірів мінімальної заробітної плати. У зв’язку зі скрутним матеріальним становищем заявниця змушена була брати відповідні позики у мікрофінансових установах, можливості їх повернути не має», – вказано в ухвалі суду.

Не маючи змоги повернути кредити, жінка подалася до суду – банкрутуватися. Вона працювала в магазині й отримує пенсію. З майна – житловий будинок та земельна ділянка в селі Горохівського району.

Грошові вимоги до неї виставили три банки: «ПУМБ» на 104 тисячі гривень, «Приватбанк» на 32 тисячі гривень і «Кредобанк» на майже 120 тисяч гривень. З останнім було розпочато процедуру реструктуризації боргу. Але в жовтні цього року до суду надійшло клопотання від «Кредобанку» про закриття провадження у справі у зв’язку з невиконанням плану реструктуризації.
Яка життєва ситуація змусила жінку залізти в кредити, невідомо. На судові засідання вона не з’являється.

Представник «Кредобанку» Сергій Павленко розповів, що нині зв’язатися з боржницею неможливо. Наявна інформація, що жінка взагалі перебуває за межами України.

Суддя вирішив відкласти засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Юрій Показати IP 9 Листопада 2023 13:58
Дуже правильний поступок з боку боржника. Банкрутство це фінансовий інструмент, який дозволяє боржнику продовжити життя без боргів.
Were до Юрій Показати IP 9 Листопада 2023 19:22
Хороша схема, фінансовий респаун, тільки вважай що майна у неї вже немає
ABC до Were Показати IP 9 Листопада 2023 21:26
Сумніваюся, що в неї якийсь дорогий палац із озером та лебедями. А звичайний старий будинок десь в забитому селі Горохівського району зараз коштує копійки.
Were до ABC Показати IP 10 Листопада 2023 06:08
Ну так і вона винна 14000$, а не 140 000, зробити ноги ну таке собі рішення, це не в 2 роки, якщо закрив очі, то бабая вже нема
Дмитро Показати IP 9 Листопада 2023 19:14
Бьюся об заклад, що з усією суми кредиту 90% було витрачено на погашення відсотків, мікрозайми це кабала

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus